Search

La investigadora del CREAF Pilar Andrés presideix el nou capítol de SER Iberoamèrica i el Carib

La Society for Ecological Restoration posa en marxa el capítol especialitzat a Iberoamèrica i el Carib (SER-IAC), que presideix la investigadora del CREAF Pilar Andrés. Imatge: Pixabay
La Society for Ecological Restoration posa en marxa el capítol especialitzat a Iberoamèrica i el Carib (SER-IAC), que presideix la investigadora del CREAF Pilar Andrés. Imatge: Pixabay

La Society for Ecological Restoration posa en marxa el capítol especialitzat a Iberoamèrica i el Carib (SER-IAC), que presideix la investigadora del CREAF Pilar Andrés. La nova secció representa la continuïtat i l’esperit d’internacionalització i de treball en xarxa de la Societat Iberoamericana i del Carib de Restauració Ecològica (SIACRE), a partir de la recerca científica, la pràctica professional, la participació social i el desenvolupament de polítiques públiques. Pilar Andrés va ser sòcia fundadora d’aquesta societat especialitzada en restauració d’ecosistemes degradats, a més de la seva presidenta durant l’etapa més recent. A més, manté una gran implicació amb el capítol SER Europe.

La transcendència d'impulsar una organització llatinoamericana i del Carib sobre restauració d'ecosistemes és haver-se constituït com una xarxa de xarxes dins l'Amèrica Llatina.

La transcendència d’impulsar una organització ibero americana i del Carib sobre restauració d’ecosistemes és haver-se constituït com una xarxa de xarxes dins l’Amèrica Llatina. Aquest fet ha afavorit que s’hi vinculin diverses entitats de restauració del Brasil, que fins ara treballaven al marge de les seves homòlogues hispanoparlants.

“És molt poderós connectar continents per compartir idees i difusió de resultats”, afirma Pilar Andrés, “i la presència d’Espanya i Portugal és estratègica. Hem unit el Brasil amb el territori hispanoparlant d’Amèrica Llatina, tenint especialment en compte les comunitats indígenes, integrant allò que ens uneix i potenciant la col·laboració”. La implicació de la directora executiva de la Society for Ecological Restoration, la investigadora Bethany Walder, ha sigut clau per crear aquest nou capítol.

La Dra. Pilar Andrés

“És molt poderós connectar continents per compartir idees i difondre resultats”

PILAR ANDRÉS, investigadora del CREAF.

La investigadora del CREAF destaca la rellevància del procés democràtic en la designació del seu càrrec, així com de la responsabilitat de vicepresident, que recau a l’investigador de la Pontifícia Universidad Católica de Chile Eduardo Arellano.

Caràcter transversal

L’àmbit d’actuació de SER-IAC inclou Amèrica Llatina, els països del Carib, a més d’Espanya i Portugal. Actualment, la seva junta directiva inclou investigadors en restauració ecològica d’Argentina, Bolívia, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Espanya, Mèxic, Portugal i Xile, si bé l’entitat està en una fase de creixement per incorporar representants de zones on la restauració d’ecosistemes està menys organitzada. En paral·lel, l’equip directiu del nou capítol està creant “grups de treball temàtics especialitzats en formació entre països, generació pensament i coneixement, així com en transferència a persones amb responsabilitat política, entre d’altres”, segons explica la seva presidenta. Pilar Andrés assegura que la voluntat de SER-IAC és crear grups amb un destacat caràcter transversal, orientats a compartir idees.

Un dels focus principals del nou capítol és impulsar la seva primera trobada anual, associada al V Congrés de la Red Colombiana de Restauración de Restauración Ecológica (REDCRE), entitat amb tradició consolidada a Amèrica Llatina, que tindrà lloc a Bogotà (Colòmbia) entre el 12 i el 16 de juny de 2023.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia