13/03/2012 Noticia

Conviciència: un projecte pioner per aprendre a conviure a través de la ciència

Técnico/a de comunicación

José Luis Ordóñez García

Soy biólogo (UAB, 1995) y doctor en biología (UAB, 2004). Entré en el CREAF en 1996, como técnico de campo y laboratorio del Inventario Ecológico y Forestal (IEFC).
Comparte

El CREAF col·labora en el projecte Conviciència, les primeres convivències escolars de ciència i gestió dialogada de conflictes que es fan a Catalunya.

Conviciència
Fragment del cartell de difusió de Conviciència

El projecte Conviciència està dirigit als alumnes de secundària d’arreu del país i la seva finalitat és utilitzar els valors implícits de la ciència i la recerca  per capacitar els alumnes en la gestió autònoma i dialogada dels seus propis conflictes.

Per fer-ho possible, el CREAF ha treballat amb l’equip de Conviciència en el disseny de les activitats experimentals i didàctiques que serviran de fil conductor per a les colònies: durant quatre dies, els alumnes hauran d’analitzar la capacitat de regeneració d’una pineda afectada pel gran incendi del Bages-Berguedà de 1994 i respondre a la pregunta de si hi tornarem a veure el mateix tipus de bosc o no. A partir d’aquest argument, es treballaran les habilitats comunicatives, de cooperació i de foment del pensament crític, i es traslladaran a l’àmbit de les relacions personals dels alumnes.

Conviciència és un projecte de la SCB conduït per les biòlogues Sandra Guardia, Clara Mestres i Rosa Turbau, totes tres amb formació en gestió dialogada de conflictes. A més del CREAF, hi col·laboren la Fundació Ciència en Societat,  l’empresa ARC Mediació Ambiental i l'Obra Social de "la Caixa".  En el següent enllaç podeu trobar més detalls sobre l'activitat i les reserves, així com en el PDF adjunt.

Noticias relacionadas

Noticia
IPBES Namibia
Noticia

El IPBES publica dos informes para transformar la forma en que nos relacionamos con la naturaleza, conservarla y sobrevivir

Noticia
Impacte CREAF
Noticia

El impacto social de la investigación se consolida en la cultura científica del CREAF

Noticia
MiraMon 30 anys CREAF
Noticia

MiraMon, 30 años observando Cataluña desde el cielo