13/03/2012 Noticia

Conviciència: un projecte pioner per aprendre a conviure a través de la ciència

Técnico/a de comunicación

José Luis Ordóñez García

Soy biólogo (UAB, 1995) y doctor en biología (UAB, 2004). Entré en el CREAF en 1996, como técnico de campo y laboratorio del Inventario Ecológico y Forestal (IEFC).
Comparte

El CREAF col·labora en el projecte Conviciència, les primeres convivències escolars de ciència i gestió dialogada de conflictes que es fan a Catalunya.

Conviciència
Fragment del cartell de difusió de Conviciència

El projecte Conviciència està dirigit als alumnes de secundària d’arreu del país i la seva finalitat és utilitzar els valors implícits de la ciència i la recerca  per capacitar els alumnes en la gestió autònoma i dialogada dels seus propis conflictes.

Per fer-ho possible, el CREAF ha treballat amb l’equip de Conviciència en el disseny de les activitats experimentals i didàctiques que serviran de fil conductor per a les colònies: durant quatre dies, els alumnes hauran d’analitzar la capacitat de regeneració d’una pineda afectada pel gran incendi del Bages-Berguedà de 1994 i respondre a la pregunta de si hi tornarem a veure el mateix tipus de bosc o no. A partir d’aquest argument, es treballaran les habilitats comunicatives, de cooperació i de foment del pensament crític, i es traslladaran a l’àmbit de les relacions personals dels alumnes.

Conviciència és un projecte de la SCB conduït per les biòlogues Sandra Guardia, Clara Mestres i Rosa Turbau, totes tres amb formació en gestió dialogada de conflictes. A més del CREAF, hi col·laboren la Fundació Ciència en Societat,  l’empresa ARC Mediació Ambiental i l'Obra Social de "la Caixa".  En el següent enllaç podeu trobar més detalls sobre l'activitat i les reserves, així com en el PDF adjunt.

Noticias relacionadas

Noticia
Nou web CREAF
Noticia

El CREAF estrena un nuevo hogar... ¡digital!

Reportaje
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportaje

¿Por qué se mueren los árboles?

Noticia
Memòria CREAF
Noticia

CICLES, el nuevo magazine anual del CREAF