News

Heildelberg Cement guardona un projecte que fomenta la biodiversitat a les activitats extractives

Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Share

El projecte s’ha dut a terme en col·laboració amb el CREAF i es titula “Creación de hábitats para la promoción de la biodiversidad en la restauración ecológica de la cantera Ivonne”.

Moment de l'entrega del Quarry Life Award
Moment de l'entrega del Quarry Life Award

El 27 de novembre va tenir lloc a l’Hotel de Congressos de Madrid l’entrega del Quarry Life Award. Aquest guardó premia projectes que fomenten la biodiversitat a les activitats extractives que l’empresa Heildelberg Cement té repartides arreu del món. El projecte guanyador a nivell espanyol va ser presentat pel biòleg Jaume Vila i en Vicenç Carabassa, tècnic del CREAF.

El projecte, titulat “Creación de hábitats para la promoción de la biodiversidad en la restauración ecológica de la cantera Ivonne”, proposa la creació de diferents hàbitats per fomentar la biodiversitat de diferents grups d’espècies, algunes endèmiques o amb un cert grau d’amenaça, durant el procés d’explotació i de restauració de la pedrera que el grup explota a Llinars del Vallès.

En una primera fase es van seleccionar 5 projectes a nivell espanyol, que són els que han passat a la fase final, dels quals tres han estat premiats, entre ells el presentat per en Jaume Vila en col·laboració amb el CREAF i que ha rebut el primer premi.

Un cop atorgats aquests premis nacionals els 5 candidats preseleccionats opten al premi internacional. 

El proper 12 de desembre es donaran a conèixer a Berlin els guanyadors del concurs internacional, en el que opten grups de 18 països diferents amb més de 200 projectes. El jurat del concurs està constituït per científics de reconegut prestigi internacional, tècnics de l’administració amb experiència en matèria de restauració d’activitats extractives i representants del sector extractiu. Els projectes participants al Quarry Life Award es poden seguir a la web oficial: www.quarrylifeaward.es

Related news

News
Nou web CREAF
News

CREAF unveils its new digital home!

News
Memòria CREAF
News

CICLES, CREAF’s new annual magazine

News
News

Rising atmospheric CO2 could widen inequalities in rice production between high- and low-income countries