09/01/2014 News

Taller ORGEST

Share

Solsona, 16 de gener de 2014. En aquest taller on hi participa el CREAF, es preveu consensuar les principals accions per millorar la implementació dels nous models silvícoles multifuncionals, les ORGEST, tant des del punt de vista tècnic i econòmic com de la transferència del seu contingut.

Taller ORGEST
Taller ORGEST

El projecte LIFE+DEMORGEST, del qual el CPF n’és l’únic beneficiari, ha estat aprovat per part de la Comissió Europea amb l’objectiu principal de reduir la vulnerabilitat dels boscos catalans als grans incendis forestals (GIF) a partir de l’adopció per part dels silvicultors dels nous models silvícoles multifuncionals ORGEST, que integren la producció dels diferents béns i serveis amb la prevenció als GIF.

El projecte proposa dos nivells d’actuació en el territori, una a escala massis, en dos zones d’alt risc de característiques socioeconòmiques diferenciades (ZPM) a partir d’una planificació del territori i el foment de la gestió forestal conjunta, i una altra, a escala rodal, a partir de la Xarxa de parcel·les demostratives (XPD). En conjunt es preveu aplicar diferents models ORGEST en formacions mediterrànies que presenten les espècies principals següents: Pinus halepensis, Pinus nigra, Pinus sylvestris, Quercus ilex, Quercus suber, Quercus humilis i Pinus pinea.

Una de les primeres accions del projecte, per facilitar la selecció dels principals models a implementar, és la realització d’un taller per posar en comú totes aquelles qüestions relacionades amb les ORGEST, un punt de trobada entre les diferents parts interessades, investigadors, tècnics i gestors del territori. En aquest taller, es preveu consensuar les principals accions per millorar la implementació de les ORGEST tant des del punt de vista tècnic i econòmic com de la transferència del seu contingut.

Dia i lloc: Seu del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Solsona, 16 de gener de 2014

FOLLETÓ INFORMATIU I PROGRAMA

Related news

News
Nou web CREAF
News

CREAF unveils its new digital home!

News
Memòria CREAF
News

CICLES, CREAF’s new annual magazine

News
News

Trees capture methane from the atmosphere thanks to microorganisms that live in their bark