03/04/2014 News

El CREAF liderarà un grup d’estandardització dins l’Open Geospatial Consortium

Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Share
El grup Grumets del CREAF  ha presentat a la 90a reunió plenària del Open Geospatial Consortium (OGC)  les seves activitats d’estandardització geospacial. Els investigadors catalans han presentar resultats del projecte FP7 GeoViQua, uns resultats que obren la possibilitat de que els usuaris finals publiquin les opinions d'una dada geospacial particular, que la OGC vol convertir en un estàndard internacional.

90th plenary meeting of the Open Geospatial Consortium (OGC)
90th plenary meeting of the Open Geospatial Consortium (OGC)
La reunió s'ha celebrat els dies 24 a 28 de març a Washington DC (coincidint amb el seu 20è aniversari). Les primeres presentacions del grup del CREAF han mostrat els resultats i desenvolupaments realitzats dins del 9oè experiment d’interoperabilitat de la sèrie Open Web Services, tant en el camp de les anotacions digitals sobre mapes interactius, com en el camp de la documentació estructurada del llinatge (processos sobre les dades i fonts de dades) de la informació geospacial, aplicant el nou estàndard W3C Prov.
Els experiments d’interoperabilitat pretenen demostrar que les propostes d’estàndards realment aconsegueixen els seus objectius científics i tècnics.
Els treballs presentats durant la reunió plenària es publicaran com a document tècnic de l’OGC durant el proper mes (OGC Public Engineering Reports). En els experiments d’interoperabilitat de la sèrie OWS participen institucions i empreses de tot el món.
En el mateix esdeveniment el CREAF ha participat en la reunió de representants de fòrums OGC regionals en qualitat de representant del fòrum ibèric i llatinoamericà del OGC (ILAF). Així mateix, ha presidit la reunió de seguiment dels treballs sobre la nova revisió del més conegut i emprat dels estàndards OGC, el Web Map Service (WMS). Des de Grumets també s'ha contribuit a la reunió de la ciberinfrastructura de recerca de geo-ciències (Earthcube) que impulsa la National Geosciences Foundation dels Estats Units d’Amèrica. En aquesta reunió els investigadors catalans han presentat els resultats del projecte FP7 GeoViQua, uns resultats que obren la possibilitat de que els usuaris finals publiquin les opinions d'una dada geospacial particular.
De fet, cal destacar que el grup de metadades de l’OGC ha decidit crear un grup d’estandardització amb la finalitat de convertir els avenços del GeoViQua en el camp del feedback dels usuaris sobre les dades geospacials en un estàndard internacional, procés que el CREAF liderarà.

Related news

News
Nou web CREAF
News

CREAF unveils its new digital home!

News
Memòria CREAF
News

CICLES, CREAF’s new annual magazine

News
News

Extensive land use: the best strategy for reversing rural depopulation and protecting nature