News

La ciència ciutadana vol revolucionar la recerca epidemiològica a Europa

Share

Frederic Bartumeus, investigador ICREA al CREAF i al CEAB- CSIC, ha reunit una trentena d’experts internacionals per millorar la capacitat de predir el risc de malalties infeccioses transmeses per mosquits invasors.

Moment de la reunió i el debat.
Moment de la reunió i el debat.

Ciència i ciutadania fa temps que treballen de forma conjunta per identificar espècies invasores arreu d’Europa. Aquesta nova manera de fer ciència ens ofereix nous reptes i oportunitats, tant pel que fa a la millora de la gestió ambiental, com de la gestió de la salut pública. Ara bé, a mesura que aquest tendència va augmentant, s’han d’anar resolent qüestions i fent passes endavant. Per exemple, podem millorar els models i les prediccions epidemiològiques actuals amb metodologies de ciència ciutadana? Com generem confiança sobre la qualitat de les dades (precisió o errors) i els seus biaixos?

Aquestes i altres qüestions són les que s’han debatut al Workshop “Aedes Invasive Mosquitoes: Linking Citizen Science to Epidemiological Models”. Unes jornades de tres dies que s’han celebrat al Centre d’Estudis Avançats de Blanes CEAB-CSIC en el marc d’una COST Action específica sobre aquest tema. L’objectiu era veure com es pot establir un millor vincle entre els programes de ciència ciutadana i els models epidemiològics, i més concretament, mirar com el treball conjunt podia ajudar a desenvolupar mapes de riscos i de previsió de brots, tant a escala regional com Europea.

Més informació al web de Mosquito Alert. 

Related news

News
Nou web CREAF
News

CREAF unveils its new digital home!

News
Memòria CREAF
News

CICLES, CREAF’s new annual magazine

News
News

Rising atmospheric CO2 could widen inequalities in rice production between high- and low-income countries