12/02/2021 News

Un estudi proposa una gestió del bosc enfocada a diversificar els trets característics de les espècies que el conformen

Share

Tenir un bosc divers fa més resistent i resilient un bosc? Segon un estudi amb participació de Núria Aquilué, investigadora del CTFC a la Joint Research Unit In Forest CREAF-CTFC, més que centrar-se en tenir moltes espècies diferents, cal assegurar que un bosc té espècies molt diferents pel que fa a la seva capacitat de creixement,  supervivència i reproducció, o característiques diverses com ara l’alçada mitjana, la mida de les llavors o la seva tolerància a la sequera.

L’estudi liderat pel CTFC, que ha comptat també amb la participació del CREAF i d’institucions canadenques, conclou que la diversitat funcional del bosc i la seva connectivitat funcional a nivell de paisatge són indicadors fonamentals de la capacitat d’adaptació de l’ecosistema a condicions ambientals canviants. Els resultats es publiquen a la revista científica Forest Ecology and Management.

“El fet de caracteritzar les espècies forestals a través de trets funcionals dona la idea de la diversitat funcional que hi ha en un paisatge o una regió, i per tant la seva capacitat d’adaptació i resistència. Una regió pot ser bastant rica en espècies, però funcionalment pobra”, explica Núria Aquilué, investigadora del CTFC i autora principal de l’article.

Més informació al blog del CTFC: Plantar espècies funcionalment rares beneficia la capacitat d’adaptació

 

Related news

Infographic
Com beuen les plantes? CREAF
Infographic

How do plants drink water?

Infographic
La importància de la fusta morta al bosc
Infographic

The importance of dead wood in forests

News
fusta_morta_GaldricMossoll
News

Forests with dead wood have 23% more biodiversity