05/06/2023 Video

Invasores, líquens i amor intergeneracional per la natura, la participació del CREAF al GeneracióNATs

Responsable de premsa

Ángela Justamante

Graduada en Biologia i comunicadora científica, compta amb experiència en projectes europeus de ciència ciutadana i divulgació al CREAF.
Share

 

Membres del CREAF han participat en el projecte GeneracióNATs, una iniciativa impulsada per OxigeNats que vol crear espais de diàleg entre diferents generacions a través de la seva passió per la natura, tot connectant experiència i vocacions científiques. Així doncs, acompanyats per un públic ple d’estudiants, en Jaume Terrades, fundador del CREAF i catedràtic honorari de la UAB va tenir una conversa molt interessant sobre ecologia forestal i espècies exòtiques amb un dels nostres investigadors predoctorals, en Marc Riera. D’altra banda, la Laura Force, tècnica de ciència ciutadana i educació ambiental al CREAF va poder compartir un bon moment amb en Xavier Llimona, liquenòleg i professor emèrit de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, una conversa al voltant el món dels líquens, la botànica i el poder de la ciència ciutadana, que també va tenir un IES com a públic convidat. 

 

Ecologia forestal i espècies exòtiques

Per una banda, Jaume Terrades i Marc Riera van debatre com ha canviat l’estudi de l'ecologia a Catalunya en els últims anys, si té o no sentit erradicar les espècies exòtiques invasores i la importància de l'educació ambiental per sensibilitzar a la societat sobre aquestes qüestions.  L’Ivette Casadevall, responsable de comunicació de la Fundació Emys, va moderar-la sessió, que va tenir lloc el 13 de març a l’espai de Can Balasc, l’estació biològica del Parc de Collserola. La conversa es va emetre en directe pel YouTube de OxyigeNats i com a públic presencial va assistir-hi l'alumnat del cicle formatiu d’educació i control ambiental de l’Institut Rambla Prim. 

Mira el vídeo complet!

Gravació completa GeneracioNATs 'Ecologia forestal i espècies exòtiques'.

 

Botànica, líquens i ciència ciutadana

Per una altra banda, Laura Force, juntament amb Xavier Llimona, van parlar sober com ha canviat l'estudi de la botànica i la liquenologia els últims 50 anys; què vol dir que els líquens són bioindicadors i com involucrar-se en un projecte de ciència ciutadana. Aquesta sessió també la va moderar Ivette Casadevall i va tenir lloc el 16 de maig a l'Institut Botànic. En aquest cas, també es va emetre en directe i va assistir-hi l'alumnat de batxillerat del Centre López Vicuña de Barcelona. 

Mira el vídeo complet!

Gravació completa GeneracioNATs 'Botànica, líquens i ciència ciutadana'.

Pots trobar altres sessions de GeneracióNATs  en aquest enllaç.

 

Related news

News
News

How do trees handle thirst?

News
News

CREAF showcases its international leadership in standards development and environmental data quality improvement

News
News

Beaches in Barcelona’s metropolitan area unexpectedly act as butterfly reserves