2024 | Oct 30 - Oct 30
|
En línia - Zoom

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat fluvial

Molt s’ha parlat últimament de la sequera. En aquesta sessió del cicle de tertúlies, que organitza la XCN, es parlarà sobre quina és la perspectiva de les entitats ambientals en les zones fluvials que restauren des de fa anys i quina és la seva perspectiva de futur. La tercera tertúlia, programada pel 30 d’octubre, abordarà l’impacte de la sequera sobre els sistemes fluvials.

Es presentarà una panoràmica sobre les conseqüències de la falta d’aigua en la biodiversitat fluvial, incloent una comparativa dels períodes de sequera de 2008 a 2021/23. També es farà una anàlisi dels efectes actuals en rius com el Siurana, la Tordera i el Ter, des de la perspectiva de diverses entitats.

A més, es discutiran accions de mitigació, com plans específics per la biodiversitat, restauració de sistemes fluvials i seguiment d’espècies com a indicadors d’hàbitat. La sessió conclourà amb un debat obert, permetent la participació activa del públic.

Annelies Broekman, investigadora del CREAF i experta en gestió de l'aigua, donarà el tret de sortida de la jornada parlant sobre l'escassetat hídrica i la governança de l'aigua.

La sessió es durà a terme el dia 30 d’octubre, de 10h a 12.30h.

També es podrà seguir en línia a través de la plataforma Zoom.