06/06/2023 Noticia

Descubrimos con el humorista Godai Garcia cuál es el árbol del CREAF

Responsable de comunicación social

Verónica Couto Antelo

Técnica de Comunicación del CREAF desde 2016. Apasionada del mundo natural y su divulgación. Bióloga (UB), máster en comunicación científica (BSM-UPF) y estudiante Humanidades (UOC).
Comparte

En motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, al CREAF desvetllem quina és l’espècie forestal que ens representa. Fa aproximadament un mes, amb l’objectiu de despixel·lar el famós arbre del nostre logo, vam llançar una votació interna entre els treballadors i treballadores del CREAF, preguntant quina espècie pensen que ens representa i els valors que en destacarien. La guanyadora, amb un aclaparador 70% dels vots, és l’alzina. I la seva resiliència, la fortalesa i que el fet que sigui mediterrània són els valors que posem de relleu. L'anunci dels resultats ha anat acompanyat d’un vídeo de l’humorista català Godai Garcia, que ha dedicat un capítol de la seva sèrie ‘Les coses que creixen’ a les alzines.

Cafè i alzines

Com passa amb molts moments, tot va començar amb un cafè. Fa aproximadament dos mesos vam conèixer l’humorista Godai Garcia després de l’entrevista que va fer-li l’Anna Ramon a la secció de medi ambient que dirigeix a Ràdio 4. Coneixíem l’humorista català per la seva participació a diversos mitjans de comunicació i els monòlegs que està fent per tota Catalunya. La seva motivació és parlar de la natura, presentar les seves curiositats i la relació que hi hem tingut les persones de forma ancestral i fomentar així la seva conservació. Aquests objectius estan molt a prop dels que té el propi CREAF i per aquest motiu, vam pensar que podria ser una persona amb qui col·laborar. El seu primer repte seria parlar de l’arbre del CREAF. 

Fa 36 anys que el CREAF va començar a caminar i a consolidar-se com el centre de referència en ecologia del país. Al llarg dels anys ens han acompanyat una recerca potent, un compromís amb l’impacte social i una entesa dels reptes ambientals excepcional. Per emmarcar-ho, ara fa uns anys, va néixer el lema ‘L’ecologia ens mou’ i, fa encara més, vam crear l’acrònim i el logo. Així veia la llum el famós arbre del CREAF. Ara ha arribat el moment de fer un pas més enllà i pensar en l’alzina com la nostra abanderada. Una forma simbòlica de dir que nosaltres també som pura resiliència, fortalesa i perseverança. Llarga vida a les alzines i llarga vida al CREAF! 

Respostes dels treballadors i treballadores del CREAF a la pregunta "Quin creus que és l'arbre del CREAF?"
Respostes dels treballadors i treballadores del CREAF a la pregunta "Quin creus que és l'arbre del CREAF?"
Respostes dels treballadors i treballadores del CREAF a la pregunta "Quins valors creus que té?"
Respostes dels treballadors i treballadores del CREAF a la pregunta "Quins valors creus que té?"

Anterior
Següent

Noticias relacionadas

Noticia
IPBES Namibia
Noticia

El IPBES publica dos informes para transformar la forma en que nos relacionamos con la naturaleza, conservarla y sobrevivir

Noticia
Impacte CREAF
Noticia

El impacto social de la investigación se consolida en la cultura científica del CREAF

Noticia
MiraMon 30 anys CREAF
Noticia

MiraMon, 30 años observando Cataluña desde el cielo