Noticia

Gestió de les plantes invasores a Espanya

Comparte

Jara Andreu del CREAF, Montserrat Vilà del EBD-CSIC i Joan Pino del CREAF i la UAB, signen un article de difusió a la revista Investigación y Ciéncia que resumeix un estudi sobre gestió de plantes invasores a Espanya. Els resultats recomanen dedicar més recursos i esforços a la prevenció i detecció precoç de les invasions, així com al seguiment de les actuacions realitzades.

L'article surt a l'últim número de "Investigación y Ciencia"
L'article surt a l'últim número de "Investigación y Ciencia"

L'impacte de les invasions biològiques ha determinat que, en l'actualitat, la seva gestió s'hagi convertit en una prioritat per a la conservació de la biodiversitat i els espais naturals. Les invasions es produeixen com a conseqüència d'una sèrie d'etapes que inclouen el transport, la introducció, l'establiment i l'expansió d'espècies exòtiques fora de la seva àrea de distribució original. De totes les espècies transportades, només una petita proporció, les que etiquetem com «invasores», aconsegueixen superar les diferents etapes. Algunes d'elles ocasionen impactes ecològics importants sobre els organismes i els ecosistemes que envaeixen, i també comporten repercussions socioeconòmiques.

 

Si voleu llegir la resta de l'article el trobareu disponible al següent enllaç "Gestió de les plantes invasores a Espanya"

 

Noticias relacionadas

Noticia
Saltamartí cap de creus
Noticia

El saltamontes más grande de Europa se puede encontrar en Cataluña

Noticia
Nou web CREAF
Noticia

El CREAF estrena un nuevo hogar... ¡digital!

Reportaje
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportaje

¿Por qué se mueren los árboles?