07/06/2013 Noticia

EL CREAF a la Conferència "Governança i finançament per al sector de l'aigua a la Mediterrània"

Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Comparte

Els passats 28 i 29 de maig, el CREAF va ser convidat al Palau de Pedralbes de Barcelona a la Conferència Regional inaugural del projecte "Governança i finançament per al sector de l'aigua a la Mediterrània"

Moment de la conferència Regional inaugural del projecte ‘Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani’
Moment de la conferència Regional inaugural del projecte ‘Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani’  Foto: Union for the Mediterranian
La Conferència va aplegar un centenar de participants de les dues ribes de la Mediterrània i de la comunitat internacional amb el propòsit d'involucrar un ampli ventall d'actors (governs, societat, sector privat, donants, etc.) en un diàleg constructiu sobre diferents aspectes relacionats amb el sector de l'aigua a la Mediterrània.

La conferència va ser inaugurada per Fathallah Sijilmassi, secretari general de  la Unió per la Mediterrània, que va donar pas a les intervencions del ministres de l’Aigua de Jordània, Palestina i Egipte. L’esdeveniment també va comptar amb la participació de funcionaris d’alt nivell dels països membres de la Unió per la Mediterrània, representants de les institucions financeres, el sector privat, organitzacions no governamentals i institucions acadèmiques com el CREAF.

Aprovat per 43 estats membres de la Unió per la Mediterrània, el projecte ‘Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani’ és una iniciativa conjunta del Global Water Partnership-Mediterranean (GWP-Med), que col·labora amb el CREAF en diverses iniciatives en aquest àmbit a nivell Euro-mediterrani,  i la Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, (OCDE).

La regió Mediterrània es troba actualment un 38% per darrera del compliment de l’Objectiu de Desenvolupament del Mil·lenni de proveir d’aigua potable tota la població. A aquesta difícil situació s’hi afegeix l’impacte del creixement demogràfic, el canvi climàtic i la urbanització creixent. Els països mediterranis tenen l’objectiu d’incrementar i millorar la prestació dels serveis d’aigua però, per fer-ho possible, necessiten inversions importants, el desenvolupament de polítiques sòlides, institucions capaces i una bona gestió dels recursos.

El projecte es desenvoluparà a nivell nacional i regional durant tres anys (2013-2015) i aportarà un seguit d’anàlisis-país, recomanacions a nivell nacional i un pla d’acció concret per a la regió. L’objectiu dels estudis i el pla d’acció és millorar la governança, facilitar el finançament i promoure inversions cap al sector de l’aigua al Mediterrani. El projecte aportarà un seguit d’anàlisis-país i un pla d’acció regional amb l’objectiu de millorar la governança pública i atraure inversions cap al sector de l’aigua a sis països del Mediterrani: Albània, Jordània, Líban, el Marroc, Palestina i Tunísia

 

Noticias relacionadas

Noticia
Es presenta a la COP29 una bateria d'accions polítiques sobre el canvi climàtic en clau Mediterrània
Noticia

Se presenta en la COP29 una batería de propuestas de acción política en clave mediterránea contra la crisis climática

Noticia
Jardí de pluja CREAF
Noticia

Jardines de lluvia y otras propuestas para adaptar las ciudades a las inundaciones y reconstruir las afectadas

En los medios
ZONA INUNDABLE
En los medios

Catalunya tiene en marcha importantes proyectos urbanísticos en zonas inundables