28/06/2013 Noticia

La Dra. Pilar Andrés guanya una beca Marie Curie IOF per estudiar l'ecologia del sòl

Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Comparte

La investigadora Pilar Andrés marxarà dos anys als EE.UU, a Colorado a estudiar l'ecologia del sòl a les Grans Planes. Concretament el projecte presentat vol millorar els models que expliquen la descomposició de la matèria orgànica al sòl i contribuir així a la millora dels models dels cicles del carboni i del nitrogen.

La Dra. Pilar Andrés
La Dra. Pilar Andrés

La investigadora del CREAF la Dra. Pilar Andrés ha guanyat recentment una beca internacional Marie Curie International Outgoing Fellowships (IOF) per marxar als EE.UU durant dos anys a fer una estada de recerca a la Colorado State University i tornar al CREAF un tercer any per aplicar el coneixement adquirit durant l’estada.

El projecte presentat a la comissió europea vol millorar els models globals de predicció dels cicles biogeoquímics terrestres (particularment el cicle del C i del N) aportant nou coneixement als models específics que expliquen la descomposició de la matèria orgànica al sòl. L’estudi vol generar i incorporar una gran quantitat de dades sobre els factors biològics que condueixen la mineralització de la matèria orgànica al sòl: per exemple sobre la fauna que hi habita, les xarxes tròfiques que s’hi creen i el seu efecte sobre el segrest del C al sòl.

L’estudi de l’ecologia del sòl ha estat reconegut com una de les fronteres més complexes de la investigació en ecologia.

El model que es generarà es testarà a l’estació LTER de les Grans Planes dels EE.UU a Ford Collins i s’aplicarà al càlcul dels efectes que poden tenir diferents mètodes de gestió d’aquestes praderes en l’emmagatzemament de carboni al sòl i en la seva concentració a l’atmosfera.

La primera fase del projecte es durà a terme a Colorado, sota la direcció de científics reconeguts a nivell mundial. Els resultats científics esperats contribuiran a millorar la capacitat predictiva dels models dels cicles biogeoquímics escala mundial i proporcionarà eines útils per preveure els efectes del canvi global en els ecosistemes terrestres.

Noticias relacionadas

Noticia
IPBES Namibia
Noticia

El IPBES publica dos informes para transformar la forma en que nos relacionamos con la naturaleza, conservarla y sobrevivir

Noticia
Impacte CREAF
Noticia

El impacto social de la investigación se consolida en la cultura científica del CREAF

Noticia
MiraMon 30 anys CREAF
Noticia

MiraMon, 30 años observando Cataluña desde el cielo