Noticia

Acte Acadèmic Premi Ramon Margalef 2013

Comparte

Us convidem a assistir a l'acte acadèmic que es celebrarà el proper 23 d'octubre a l'Aula Magna de la Facultat de Biologia (UB). L'acte contempla un Scientific Forum titulat "To what extent does the ocean’s smallest species influence the earth’s climate system" amb el premiat d'enguany Professora Sallie W. Chisholm (Massachusetts  Institute of Technology,USA), que impartirà la ponència “Ocean microbes, climate, and geoengineering”.

Premi Ramon Margalef
Premi Ramon Margalef

L’acte també comptarà amb la participació del Dr. Carles Pedros-Alió (Professor-Investigador del CSIC-ICM, i expert en ecologia microbiana), de la Dra. Isabel Cacho (Professora del departament d’Estratigrafia, Paleontologia i Geociències Marines de la UB i experta en paleoclima i oceanografia) i del Dr. Rafel Simó (Investigador del Institut de Ciències del Mar-CSIC, i expert en biogeoquímica marina).

La moderadora de l’acte serà la Dra. Montserrat Vidal (professora del Departament d’Ecologia UB i experta en oceanografia biològica).

Donarà la benvinguda el Magnífic Rector de la Universitat de Barcelona, Prof. Dr. Dídac Ramírez.

Sallie W. Chisholm
Sallie W. Chisholm

La  Dra. Sallie W. Chisholm (Massachusetts  Institute of Technology,USA) ha fet contribucions molt notables en el coneixement de l’ecologia , y concretament sobre determinats aspectes de la oceanografia biològica i ecologia marina fent aportacions cabdals des de la genòmica fins a l’ecologia global. Va ser la primera en posar de manifest  l’existència de microorganismes fotosintètics, els quals explicarien bona part de la producció primària dels oceans. La guardonada és autora de més de 200 articles científics  d’elevat impacte.  Ha estat una persona molt compromesa, fent aportacions brillants en el camp de la divulgació científica sobre aspectes relacionats en la presa de decisions en gestió marina, demostrant els efectes negatius que suposaria la fertilització dels oceans amb ferro , accions encaminades a pal·liar els efectes del canvi climàtic causat pels  nivells de CO2 atmosfèric, argumentant que aquesta praxis podria alterar significativament les xarxes tròfiques marines i els cicles biogeoquímics a nivell global.

 

PROGRAMA

Acte acadèmic amb motiu del Premi Internacional d’Ecologia Ramon Margalef 2013
10.00 h Institutional Welcome
Prof. Dr. Dídac Ramírez, Rector Magnífic de la Universitat de Barcelona.

10.25h Main Conference: “Ocean microbes, climate, and geoengineering” 

Prof. Dr. Sallie Chisholm (Massachusetts Institute of Technology, USA), Awarded Ramon Margalef Prize in Ecology, 2013.

11.15h Pause

11.45h Round Table with Prof. Dr. S. Chisholm and Guest Speakers:

  • Dr. Carles Pedrós-Alió (Research Professor; CSIC-ICM). Expert in Microbial Ecology.
  • Dra. Isabel Cacho (Senior Lecturer of Geology; UB). Expertise in Oceanography and past-climate variability.
  • Dr. Rafel Simó (Scientific Researcher; CSIC-ICM). Expert in Marine Biogeochemistry.
  • Chairman: Dra. Montserrat Vidal (Professor of Biological Oceanography; University of Barcelona, Ecology Department)

12.45h General Discussion

13.45h Closure

Noticias relacionadas

Noticia
Saltamartí cap de creus
Noticia

El saltamontes más grande de Europa se puede encontrar en Cataluña

Noticia
Nou web CREAF
Noticia

El CREAF estrena un nuevo hogar... ¡digital!

Reportaje
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportaje

¿Por qué se mueren los árboles?