30/06/2015 Noticia

La opinió dels usuaris de GEOSS és important: una idea nascuda del projecte GeoViQua guanya la primera edició del premi MYGEOSS

Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Comparte

El projecte europeu MYGEOSS ha guardonat una idea innovadora que vol crear una aplicació per recollir el feedback dels usuaris de GEOSS. La idea, batejada amb el nom de MYGEOSS Feedback App va ser presentada per les empreses 52North i S&T Corp a la Primera edició d’aplicacions innovadores del projecte MYGEOOS. L’aplicació forma part dels resultats del projecte europeu GeoViQua que va liderar el CREAF entre 2012 i 2013. 

Els resultats de GeoViQua a MYGEOSS
Els resultats de GeoViQua a MYGEOSS

El projecte GeoViQua FP7 va acabar fa més d’un any. Tot i això, alguns dels seus resultats encara es mantenen vius i actius. De fet, un dels resultats més importants del projecte va ser el de proposar un sistema que permetés recollir la opinió dels usuaris que consulten dades geospacials. Ara, el CREAF està liderant una iniciativa per fer que el model de dades suggerides per GeoViQua (i pel CHARMe project) progressi dins del Open Geospatial Consortium (OGC) i acabi esdevenint un futur estàndard de la OGC.  De mentre, 52North i S&T Corp, dos dels socis del projecte GeoViQua, han continuat treballant per implementar aquesta idea en el món real.

Al mes de març, MYGEOSS Project va llançar una crida a aplicacions mòbils innovadores que utilitzessin dades obertes en diferents dominis i que anessin adreçats a les necessitats dels usuaris. Totes les propostes van ser revisades per un panell internacional composat per membres i treballadors de la Comissió Europea, per la Agència Europea del Medi Ambient (EEA), l’Agència Europea de l’Espai (ESA), el sector privat (OGC i Epsylon- Itàlia), la European Network of Living Labs i la European Citizen Science Association.

Avui estem contents d’anunciar-vos de que aquesta proposta nascuda durant el GeoViQua i presentada pels dos socis 52North i S&T Corp, la "MYGEOSS Feedback app" ha estat una de les 11 escollides d’entre les 58 propostes rebudes de 13 països diferents.

La MYGEOSS Feedback app vol ajudar als usuaris a trobar dades i a millorar la qualitat de les bases de dades de GEOSS. Per fer-ho permet que els usuaris pugin aportar el seu feedback “in-situ”. La tasca més rellevant és la de construir una aplicació per rebre la retroalimentació dels usuaris que sigui innovadora, en forma d’una pàgina web adaptada per mòbils que pugui desplegar els recursos de GEOSS i donar funcionalitats per millorar les dades prenent com a referència el feedback rebut per part dels usuaris. Per fer-ho, el Sistema d'Avaluació del GEOSS actual s'ampliarà amb un inici de sessió únic i una interfície fàcil d'utilitzar.

Un usuari no expert haurà de ser capaç de trobar fàcilment els conjunts de dades GEO més propers i comentar-los  mentre camina amb un dispositiu mòbil, per exemple, un telèfon mòbil o una tauleta.

Les 11 aplicacions guanyadores han signat contractes amb el JRC per a un màxim de 13.500 € per desenvolupar encara més les aplicacions, i portar-les a una primera versió pública dins dels tres mesos de la signatura dels contractes. També es convidarà als guanyadors a presentar les seves propostes en un esdeveniment paral·lel especial sobre Ciència Ciutadana que es durà a terme Durant la reunió plenària del GEO a la Ciutat de Mèxic entre el 09 i el 13 novembre de 2015. Això li donarà visibilitat als equips guanyadors ja que la Conferència Plenària i Ministerial GEO compta amb la presència de representants d'alt nivell de 97 països, 87 organitzacions internacionals i el sector privat.

Noticias relacionadas

Noticia
Ametller amb la primera flor oberta el 8 de novembre a Torrelles de Foix (Alt Penedès). L'ametller hauria de treure flors entre gener i març. Per tant, es tracta d'un exemple de segona floració d'aquesta tardor. Autora: Àngela Llop (Voluntària RitmeNatura)
Noticia

Más de 200 especies de plantas han florecido cuando no les tocaba durante el último año en Cataluña

Noticia
Nou web CREAF
Noticia

El CREAF estrena un nuevo hogar... ¡digital!

Noticia
Memòria CREAF
Noticia

CICLES, el nuevo magazine anual del CREAF