Notícia

Alerta Forestal ha tancat la campanya de processionària amb 400 imatges per tot Catalunya

Comparteix

Des del novembre fins el juliol, la plataforma de seguiment de la salut dels boscos catalans ha recollit 388 imatges relacionades amb la processionària. Segons l'equip, és el tercer any consecutiu que la plaga afecta severament els mateixos boscos.

processionària_Argolell-768x432
Imatge de processionària enviada per la usuària “Núria” a Argolell (Alt Urgell). Crèdit: Alerta Forestal.

Quan arriba l'estiu, les erugues de processionària ja han desfilat i s'enterren esperant fer la metamorfosi. Per això, fins la temporada que ve, quan comencin a fer de nou les bosses cap a finals de tardor, Alerta Forestal tanca la campanya de processionària. I les conclusions després d'aquests mesos de feina no són esperançadores: el 42% de les imatges rebudes corresponen a afectacions altes o molt altes de defoliació, sobretot pel que fa a les comarques del Berguedà, el Solsonès i l’Alt Urgell. Fins i tot, ha arribat a altituds tant elevades com la conca del Varradòs, a la Val d’Aran (aproximadament 1.130 metres).

Podeu llegir l'entrada completa al blog d'Alerta Forestal.

Notícies relacionades

Reportatge
Reportatge

Quins arbres hem de plantar a les ciutats?

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Reportatge
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportatge

Per què es moren els arbres?