Notícia

Barcelona és la 2a ciutat europea en espècies i la 3a en observacions a la Biomarató 2018

Tècnic/a de comunicació

Pau Guzmán Martín

Soc Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (UPF-BSM, 2017), Graduat en Biologia Ambiental amb menció en Biologia Vegetal (UAB, 2016) i Tècnic Superior en Gestió i Organització de Recursos
Comparteix

Amb 15.600 observacions registrades, Madrid, Barcelona i Cádiz han pujat a la plataforma Natusfera gairebé la meitat de les observacions que s’han realitzat a Europa durant el City Nature Challenge.

Del 27 a l 30 d'abril, Barcelona, Madrid i Cadis van ser les ciutats de la península Ibèrica que van participar al City Nature Challenge, rebatejat com Biomarató, la marató de biodiversitat més important del món, amb una setentena de ciutats participants. El desafiament consistia a realitzar el major nombre possible d’observacions de biodiversitat i d’espècies i involucrar la major quantitat possible de ciutadans. Natusfera ha estat la plataforma a Europa a partir de la qual s'han compartit més observacions. Entre Barcelona, Madrid i Cadis 320 persones van registrar 15.612 observacions. Això suposa el 47% del total d'observacions aportades per les 11 ciutats europees que van participar.

Barcelona va ser la segona ciutat d'Europa que més espècies diferents va identificar (922, per darrere les 1.135 de Bristol i la Regió de Bath, a Anglaterra), i la tercera pel que fa al nombre d'observacions (6.653; Bath i Bristol en van compartir 9.518) i també pel que fa a persones participants (151, per les 334 de Berlín). En el global mundial, l'àrea de San Francisco Bay, als EUA, encapçala les classificacions d'observacions (41.737), espècies (3.211) i participants (1.532).

Podeu llegir l'entrada completa al blog de Natusfera.

Notícies relacionades

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Reportatge
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportatge

Per què es moren els arbres?