10/11/2017 Notícia

Barcelona, Madrid, Sevilla i Cadis competiran en un concurs internacional d’observacions naturalistes

Tècnic/a de comunicació

Pau Guzmán Martín

Soc Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (UPF-BSM, 2017), Graduat en Biologia Ambiental amb menció en Biologia Vegetal (UAB, 2016) i Tècnic Superior en Gestió i Organització de Recursos
Comparteix

El City Nature Challenge és una competició entre ciutats del món per aconseguir el major nombre d’observacions de biodiversidat. El CREAF i altres institucions catalanes són les encarregades de coordinar a Barcelona aquesta marató naturalista.

Logotipo del City Nature Challenge 2018. Autora: Lila Higgins
Logotip del City Nature Challenge 2018. Autora: Lila Higgins

Entre els dies 27 i 30 d’abril de 2018, Barcelona, Madrid, Sevilla i Cadis competiran en el City Nature Challenge, un concurs entre ciutats on els seus habitants participen en una marató d’observacions naturalistes. En aquest tipus de competició guanya la ciutat que aconsegueix el major nombre de participants, observacions i espècies de qualsevol tipus d'organisme viu durant els dies senyalats.

A Barcelona, coordinaran i dinamitzaran aquest concurs el CREAF, l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), el Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB) i la Fundació Ciència en Societat. No obstant això, l’objectiu és involucrar un gran nombre d’entitats naturalistes i associacions de veïns de tota l’àrea metropolitana per a que es responsabilitzin de la competició a nivell local.

La capital catalana no només competirà amb Madrid, Sevilla i Cadis, sinó que ho farà amb una seixantena més de ciutats d’arreu del món. Això és així degut a que els impulsors de la iniciativa, l’Acadèmia de les Ciències de Califòrnia i el Museu d’Història Natural del Comtat de Los Angeles, han obert el concurs a nivell internacional a diferència d’anys anteriors.

Natusfera serà la plataforma on es registraran les observacions

Natusfera, la plataforma de ciència ciutadana per al seguiment de la biodiversitat que coordinen i administren conjuntament el CREAF, el Node Nacional de Biodiversitat a Espanya (GBIF.ES), el Reial Jardí Botànic de Madrid (RJB-CSIC) i l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), serà el lloc on es registrin totes les observacions que es facin a Espanya. La plataforma resulta molt adient per a aquest tipus d’esdeveniments, ja que s’hi poden crear projectes tipus bioblitz, que és justament l’estil del City Nature Challenge. Un bioblitz és una cursa contra el rellotge per descobrir el major nombre possible d’espècies d’animals, plantes i fongs en un lloc i temps determinat.

Per a més informació podeu llegir l’entrada del blog de Natusfera.

També podeu visitar la página oficial del City Nature Challenge a Espanya: 

>>>cncnatusfera.creaf.cat

Notícies relacionades

Notícia
COP16 image
Notícia

COP16, un pas més però amb un rerefons de frustració

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!