Bridget Emmett, integrant del Comitè científic internacional del CREAF, nova presidenta de la British Ecological Society
La investigadora de l’UK Centre for Ecology and Hydrology (UKCEH, Regne Unit) Bridget Emmett i integrant del Comitè científic internacional del CREAF ha estat confirmada presidenta de la British Ecological Society (BES) a partir de gener 2023. A la votació hi han participat més de 1.000 afiliats a la societat ecològica més veterana del món, fundada l’any 1913 amb l’objectiu d’una realitat en què la natura i les persones prosperin. El propòsit de la flamant presidenta és “treballar per fer que la British Ecological Society sigui més inclusiva i rellevant per a les persones que en formen part, per fomentar una comunitat més forta i per elevar el perfil de la ciència ecològica enfront dels desafiaments socials i ambientals creixents". Emmett pren el relleu de Yadvinder Malhi, professor de la Universitat d'Oxford.
L'objectiu de la nova presidenta és assolir una British Ecological Society més inclusiva, fomentar una comunitat més forta i elevar el perfil de la ciència ecològica enfront dels desafiaments socials i ambientals creixents.
Bridget Emmett és sòcia de la British Ecological Society des que es va doctorar, per tenir vincle “amb altres estudiants més enllà del meu propi laboratori i inspirar-me en alguns dels millors ecòlegs del moment”, ha explicat. És la responsable de l'àrea científica de sols i ús del sol de l’UKCEH, on forma part de l'equip directiu des del 2001 i coordina la tasca de més de 80 investigadores i investigadors, a banda d’uns 40 estudiants de doctorat.
La seva recerca més recent s’endinsa en les repercussions de la contaminació atmosfèrica, el canvi climàtic i la gestió del sol, i combina experiments a llarg termini, seguiment a escala nacional i modelització. "La majoria dels meus projectes actuals consisteixen a dirigir programes de gran envergadura en què participen múltiples entitats sòcies, per assolir un consens sobre l'estat actual del nostre coneixement i donar suport a l'elaboració de polítiques públiques", assegura.
Inspirar el full de ruta del CREAF
Com a integrant del Comitè científic internacional del CREAF, Bridget Emmett contribueix a definir l'estratègia de recerca del centre i a avaluar-ne periòdicament els resultats.
Com a component del Comitè científic internacional del CREAF, Bridget Emmett ajuda a definir l'estratègia de recerca del centre i n'avalua periòdicament els resultats. A banda, assessora l’equip directiu per garantir l’excel·lència de la recerca que impulsa. Aquesta és una tasca conjunta en col·laboració amb la resta d’integrants del Comitè: Ivan Janssens, investigador del Research Group of Plant and Vegetation Ecology, de l’Antwerpen University (Bèlgica); Ophélie Ronce, investigadora de l’Institut des Sciences de l'Evolution de Montpellier (França); Rob Jackson, investigador de la Nicholas School of the Environment (EEUU), director del Duke's Center on Global Change i del Duke's Stable Isotope Mass Spectrometry Laboratory; John Grace, professor emèrit de la Universitat d’Edimburg (Escòcia) i director de l’Institute of Atmospheric and Environmental Science de la mateixa universitat, i Pep Canadell, investigador al CSIRO (Austràlia) i director executiu del Global Carbon Project.
A la mateixa votació en què Emmett ha sigut escollida presidenta de la BES, s’han escollit la resta de representants del Consell d’administració, que han de conduir el rumb de la British Ecological Society els propers anys. Es tracta de Tim Coulson, de la Universitat d'Oxford, nou vicepresident i president del comitè de membres; Markus Eichhorn, de l’University College Cork (Irlanda), nou tresorer honorari de la Societat; Rob Freckleton, de la Universitat de Sheffield, nou president del comitè de publicacions; Thorunn Helgason, de la Universitat d'Edimburg, nova integrant de la Junta directiva, i Rick Stafford, de la Universitat de Bournemouth, confirmat per a un segon mandat com a president del comitè de política.