Notícia

El BeWater publica una guia sobre la gestió participativa de les conques hidrogràfiques

Responsable de xxss i nous formats

Verónica Couto Antelo

Apassionada per la ciència, la divulgació sobre canvi climàtic i global i l'anàlisi dels moviments socials i de justícia climàtica. De formació biòloga amb menció en biodiversitat (UB, 2015), però exercint des dels
Comparteix

El manual, en el que han participat les investigadores del CREAF Anabel Sánchez i Annelies Broekman, resumeix les etapes del projecte BeWater i les lliçons apreses en la creació de plans d’adaptació conjunts entre científics i societat local.

bewater_català

Un cop finalitzat el projecte, els i les integrants del BeWater han publicat el llibre Guia per al desenvolupament de plans d’adaptació participatius a escala de conca. En ell recullen, a través de la seva pròpia experiència, quins són els passos que es poden seguir per crear un pla d’adaptació d’una conca hidrogràfica al canvi global. L’objectiu principal: que tothom hi participi, des de la ciutadania de la regió fins a les persones encarregades de la gestió que duran a terme les propostes.

“El procés de coproducció ha demostrat tenir la capacitat de donar resultats amb un grau elevat d’acceptació social, rellevància política i interès tècnic per afrontar les incerteses i la naturalesa complexa del canvi global”, comenta Anabel Sánchez al pròleg de la guia, traduïda a l’anglès, català, francès, eslovè i castellà.

Notícies relacionades

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Notícia
Memòria CREAF
Notícia

CICLES, el nou magazine anual del CREAF

Notícia
Notícia

L’increment de CO2 a l’atmosfera pot augmentar les desigualtats en la producció d’arròs entre els països rics i pobres