EL CREAF i la Universitat de Costa Rica investiguen com crear i utilitzar el biochar en el cultiu de la pinya
La investigació va lligada a un projecte de l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) i forma part de la tesi de l'investigador predoctoral del CREAF Juan Chin. L'estudi inclou cursos de formació, com el que va impartir a Costa Rica la doctora en ciències del sòl i tècnica del CREAF Stefania Mattana.
El CREAF està col·laborant amb el Centre de Recerca en Contaminació Ambiental (CICA, per les seves sigles en espanyol) de la Universitat de Costa Rica en una investigació que té un doble objectiu: produir biocarbó (biochar) a partir de restes de pinya i mesurar l'efecte que té l'aplicació d'aquest biochar en sòls de cultius de la mateixa fruita. Aquesta investigació forma part de la tesi de l'investigador predoctoral del CREAF Juan Chin. El biochar és com un carbó vegetal amb propietats beneficioses per als sòls que s'obté en sotmetre residus agroindustrials d'origen animal o vegetal a temperatures elevades en absència d'oxigen.
La investigació està vinculada a un projecte de l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA), anomenat 'Projecte Nacional de Cooperació Tècnica COS5033'. A més, aquest projecte inclou cursos de formació, com el que va conduir el passat mes de novembre la doctora en ciències del sòl i tècnica del CREAF Stefania Mattana, especialista en ecologia microbiana. Aquesta sessió va consistir en formar els assistents sobre els assajos analítics utilitzats per avaluar l'activitat enzimàtica i biològica dels organismes del sòl.
Per a més informació, podeu consultar la nota de premsa del CICA al respecte.