11/01/2018 Notícia

EL CREAF i la Universitat de Costa Rica investiguen com crear i utilitzar el biochar en el cultiu de la pinya

Tècnic/a de comunicació

Pau Guzmán Martín

Soc Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (UPF-BSM, 2017), Graduat en Biologia Ambiental amb menció en Biologia Vegetal (UAB, 2016) i Tècnic Superior en Gestió i Organització de Recursos
Comparteix

La investigació va lligada a un projecte de l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) i forma part de la tesi de l'investigador predoctoral del CREAF Juan Chin. L'estudi inclou cursos de formació, com el que va impartir a Costa Rica la doctora en ciències del sòl i tècnica del CREAF Stefania Mattana.

Stefania Mattana mientras impartía el curso sobre ensayos analíticos en Costa Rica. Autor: CICA
La Dra. Stefania Mattana, tècnica del CREAF especialista en ecologia microbiana (a l’esquerra), mentre impartia el curs sobre assajos analítics a Costa Rica. Autor: CICA.

El CREAF està col·laborant amb el Centre de Recerca en Contaminació Ambiental (CICA, per les seves sigles en espanyol) de la Universitat de Costa Rica en una investigació que té un doble objectiu: produir biocarbó (biochar) a partir de restes de pinya i mesurar l'efecte que té l'aplicació d'aquest biochar en sòls de cultius de la mateixa fruita. Aquesta investigació forma part de la tesi de l'investigador predoctoral del CREAF Juan Chin. El biochar és com un carbó vegetal amb propietats beneficioses per als sòls que s'obté en sotmetre residus agroindustrials d'origen animal o vegetal a temperatures elevades en absència d'oxigen.

La investigació està vinculada a un projecte de l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA), anomenat 'Projecte Nacional de Cooperació Tècnica COS5033'. A més, aquest projecte inclou cursos de formació, com el que va conduir el passat mes de novembre la doctora en ciències del sòl i tècnica del CREAF Stefania Mattana, especialista en ecologia microbiana. Aquesta sessió va consistir en formar els assistents sobre els assajos analítics utilitzats per avaluar l'activitat enzimàtica i biològica dels organismes del sòl.

Per a més informació, podeu consultar la nota de premsa del CICA al respecte.

 

Notícies relacionades

Notícia
IPBES Namibia
Notícia

L’IPBES publica dos informes per transformar la manera com ens relacionem amb la natura, conservar-la i sobreviure

Notícia
Impacte CREAF
Notícia

L’impacte social de la recerca es consolida a la cultura científica del CREAF

Notícia
MiraMon 30 anys CREAF
Notícia

El MiraMon, 30 anys mirant Catalunya des del cel