23/10/2017 Notícia

El CREAF participa en la iniciativa mundial GEO WEEK a Washington

Responsable de comunicació social

Verónica Couto Antelo

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apassionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB), màster en comunicació científica (BSM-UPF) i estudiant Humanitats (UOC).
Comparteix

La setmana del 23 al 27 d’octubre té lloc la trobada anual del GEO (Group on Earth Observations) a Washington DC. El CREAF hi organitza dues sessions: una que gira entorn la ciència ciutadana i una altra sobre perspectives de futur per a l’EuroGEOSS.

L'edifici on té lloc l'esdeveniment aquest any, el 'Ronald Reagan Building and Internacional Trade Center'.
L'edifici on té lloc l'esdeveniment aquest any, el 'Ronald Reagan Building and Internacional Trade Center'. Autor: Cliff/Flickr (CC BY 2.0)

Cada any, el GEO (Group on Earth Observations), organització mundial que reuneix a la majoria de països del món i altres organismes públics i privats en l’àmbit de la Observació de la Terra, reuneix en plenari els seus representats per fer balanç anual de les activitats i debatre sobre els nous reptes que es plantegen a nivell global. Paral·lelament, s’organitza una GEO WEEK on experts en aquest àmbit comparteixen interessos i coneixements a nivell tècnic i científic al llarg de tota una setmana en forma de exhibicions en estands i sessions de discussió.

Enguany, els membres del CREAF Joan Masó i Ivette Serral hi participaran a través de dues sessions. “Hem organitzat una primera sessió que permeti debatre en quina situació es troba la Ciència Ciutadana en la Observació de la Terra. Nosaltres mateixos estem treballant en el projecte Ground Truth 2.0, que analitza iniciatives europees de participació ciutadana, i volem compartir resultats i reptes amb els altres assistents” explica la Ivette. I afegeix que “encara hi ha dubtes sobre l’ús d’aquestes dades, perquè plantegen problemes de volum de dades, paràmetres de qualitat, etc. Aquest serà un moment per asseure’ns i parlar-ne i organitzar la resposta a aquests reptes dins del GEO”.

L'investigador Joan Masó. Autor: Imatge extreta de la gravació de seminari  <p class= src="/sites/default/files/inline-images/wp_uploads/2021/12/joan_maso_blog.jpg" width="580" height="330" />
L'investigador Joan Masó. Autor: Imatge extreta de la gravació de seminari (YouTube Standard License).">

 
 (Youtube Standard License).

D’altra banda, el CREAF també organitza una segona sessió que gira entorn la recerca i la innovació en les dades geo-espacials i el seu tractament integrador a nivell europeu dins del GEO. “Alguns països tenen grups regionals dins del GEO que s’encarreguen del tractament de les dades d’Observació de la Terra i de la seva gestió (AmeriGEOSS, AfriGEOSS, etc). Ara, la Comissió Europea vol promoure una iniciativa similar a nivell europeu: l’EuroGEOSS. “Volem centrar aquesta sessió a parlar de les necessitats europees a nivell de dades geo-espacials i quines són les millors propostes en cada cas” diu la investigadora. I recorda que “el CREAF compta amb dos projectes, l’ERA-Planet i l’ECOpotential, que vetllen per comprendre millor els canvis del nostre planeta amb tecnologies avançades i que serviran llavors, entre d’altres iniciatives, per construir la nova proposta EuroGEOSS”.

Notícies relacionades

Notícia
Ametller amb la primera flor oberta el 8 de novembre a Torrelles de Foix (Alt Penedès). L'ametller hauria de treure flors entre gener i març. Per tant, es tracta d'un exemple de segona floració d'aquesta tardor. Autora: Àngela Llop (Voluntària RitmeNatura)
Notícia

Més de 200 espècies de plantes han florit quan no els tocava durant el darrer any a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Notícia
Memòria CREAF
Notícia

CICLES, el nou magazine anual del CREAF