Notícia

El CREAF participa en una trobada amb el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa

Responsable de xxss i nous formats

Verónica Couto Antelo

Apassionada per la ciència, la divulgació sobre canvi climàtic i global i l'anàlisi dels moviments socials i de justícia climàtica. De formació biòloga amb menció en biodiversitat (UB, 2015), però exercint des dels
Comparteix

El passat 16 de novembre, els responsables dels centres de recerca de Catalunya es van reunir amb Ramon Tremosa per debatre sobre un fons d'inversió público-privat que impulsi la transferència de coneixement de la recerca del país. Des del CREAF hi va assistir el director, en Joan Pino Vilalta.

Durant la sessió, que va tenir lloc al sincrotró ALBA, es va posar de relleu el paper de Catalunya en la innovació i el conseller d'Empresa i Coneixement va remarcar que "cal situar el país, que ja és excel·lent en recerca, també com a líder en l'àmbit de la innovació i la transferència". L'acompanyaven el secretari d'Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, el secretari general d'Empresa i Coneixement, Jordi Cabrafiga i el Director General de Recerca, Joan Gómez Pallarès.

De la mà de la seva directora, la Caterina Biscari, els assistents van poder conèixer diverses línies que es treballen en les instal·lacions del sincrotró i compartir el servei que ofereix a la comunitat científica. Alhora, Tremosa va presentar la proposta del Govern d'invertir 10 milions d'euros entre 2021 i 2022, ampliable fins a 30 milions si es rep una aportació dels fons europeus Next Generation, per contribuir en aquesta tasca público-privada.

Trobada entre els responsables dels centres de recerca i el conseller d'Emrpesa i Coneixement. Crèdit: sincrotró ALBA.
Trobada entre els responsables dels centres de recerca i el conseller d'Emrpesa i Coneixement. Crèdit: sincrotró ALBA.

Notícies relacionades

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Reportatge
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportatge

Per què es moren els arbres?