22/05/2017 Notícia

El ‘Tinder’ del sector forestal i mediambiental

Comparteix

Forestry Hub és una eina digital per posar en contacte actors forestals i ambientals, i aconseguir unir eficaçment les necessitats d’uns amb les ofertes d’altres.

ForestryHub3

El CREAF, juntament amb altres centres i institucions europees, ha desenvolupat una eina que, de manera semblant a com funcionen les pàgines de contactes entre persones, vol relacionar tot tipus d’actors del món forestal i mediambiental. “L’objectiu del Forestry Hub és crear noves oportunitats de negoci, llocs de treball, investigació i projectes. Permet acoblar els interessos, necessitats i ofertes que tinguin empreses, centres d’investigació, ONGs, o propietaris forestals, entre d’altres”, explica el coordinador científic i investigador del CREAF, Enrique Doblas.

El funcionament és senzill. A l’hora de fer el registre al lloc web (de forma totalment gratuïta), cada usuari selecciona una sèrie de camps als que pertany: tipus d'organització, lloc geogràfic on actua —no només on té la seu física—, i serveis i productes que ofereix —per exemple, investigació i en quin camp concret, si es tenen terres en propietat i a què es volen dedicar, productes forestals que es vulguin vendre, fons per finançament, certificats...—. A l’hora de fer la cerca a partir dels interessos propis, són aquests mateixos camps i paraules clau que, en seleccionar-los, dirigeixen l’usuari cap a la seva parella (o parelles) ideal. D’aquesta manera s’aconsegueix que algú amb uns interessos i necessitats concretes pugui trobar precisament a qui hi pot donar resposta molt ajustada.

ForestryHub1

Creat de la mà del projecte MENFRI i mantingut ara gràcies al NODE, Forestry Hub va néixer després que els investigadors veiessin el buit i les dificultats que hi havia perquè els actors del sector forestal es trobessin uns amb altres. “De moment encara ens trobem a la fase inicial, però tenim grans expectatives. Volem que molta gent s’hi apunti i ho comparteixi! Com més usuaris, empreses i institucions s’hi apuntin, millors resultats obtindrà tothom. I també esperem una gran interacció entre nosaltres i els usuaris, perquè ens suggereixin com podem millorar l’eina”, explica Enrique Doblas, responsable també de MENFRI i el NODE.

En un futur està previst que a partir de les cerques i ofertes dels usuaris es puguin extreure i mostrar estadístiques interessants per veure les dinàmiques de l’oferta i la demanda.

Invitació per participar.

Notícies relacionades

Notícia
IPBES Namibia
Notícia

L’IPBES publica dos informes per transformar la manera com ens relacionem amb la natura, conservar-la i sobreviure

Notícia
Impacte CREAF
Notícia

L’impacte social de la recerca es consolida a la cultura científica del CREAF

Notícia
MiraMon 30 anys CREAF
Notícia

El MiraMon, 30 anys mirant Catalunya des del cel