26/01/2018 Notícia

Ja és gratuïta la col·lecció 'Manuals de gestió d'hàbitats'

Tècnic/a de comunicació

Pau Guzmán Martín

Soc Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (UPF-BSM, 2017), Graduat en Biologia Ambiental amb menció en Biologia Vegetal (UAB, 2016) i Tècnic Superior en Gestió i Organització de Recursos
Comparteix

La Llibreria de la Diputació de Barcelona ofereix la descàrrega gratuïta d'aquesta col·lecció, editada per la Diputació, en conveni amb l’Obra Social “la Caixa” i amb la participació del CREAF.

La col·lecció 'Manuals de gestió d'hàbitats' ha estat posada disponible gratuïtament a través de l'enllaç que ofereix la Llibreria de la Diputació. La col·lecció va ser editada des de 2008 fins a 2015, i consta d'onze volums sobre els principals hàbitats que hi ha a Catalunya. Tots els llibres estan també disponibles físicament, excepte el d'espais fluvials, que està exhaurit. El CREAF ha participat en tota la col·lecció com a responsable de continguts científics.

L'objectiu dels manuals ha estat recopilar i sintetitzar de forma rigorosa la informació científica recollida al llarg del temps per oferir-la als gestors d’espais naturals. Amb exemples de bones pràctiques de gestió es vol donar una visió global i multidisciplinària per mantenir i recuperar les diferents espècies arbòries i també de l’estat actual dels diversos tipus de boscos que es poden trobar a Catalunya. Els onze volums só parlen sobre: el castanyer, les pinedes de pi pinyer, les fagedes, les pinedes de pi negre, les pinedes de pi roig, les pinedes de pinassa, les pinedes de pi blanc i els alzinars, així com els espais urbans, hàbitats per a la fauna vertebrada, els espais fluvials, manual d’avaluació del planejament urbanístic i els espais fluvials, manual de diagnosi ambiental.

El director del CREAF, Javier Retana, i el responsable de la col·lecció, Carles Castell, donen més detalls en aquest vídeo:

Notícies relacionades

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Reportatge
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportatge

Per què es moren els arbres?

Notícia
Memòria CREAF
Notícia

CICLES, el nou magazine anual del CREAF