Notícia

Ja pots descarregar la nova guia sobre ciència ciutadana, natura urbana i educació ambiental

Comparteix

Fundesplai, conjuntament amb el CREAF, i amb la col·laboració de la Fundació ECODES, ha elaborat una guia per a promoure la Ciència Ciutadana com a espai i eina participativa, educativa i amb capacitat de transformació.

La guia s'ha elaborat a partir de l'aportació de persones expertes, i recull 15 projectes de Ciència Ciutadana locals i internacionals que se centren en l'àmbit de la biodiversitat propera a les ciutats i pobles. Analitza les característiques i el potencial educatiu i transformador d'aquestes experiències en les persones i en les comunitats participants, identificant-ne els aspectes més rellevants.

Els projectes de Ciència Ciutadana conviden a mobilitzar els coneixements, les habilitats i les competències per a participar d'investigacions sobre problemes reals de l'entorn de les persones participants. Metodologia que es vincula amb la mirada educativa de l'Aprenentatge Servei i de les concepcions educatives actives i de treball per a projectes que impulsem des Fundesplai.

Aquesta guia, que es pot descarregar aquí, vol servir d'inspiració i ajudar a les persones, centres educatius, entitats o administracions interessades en donar suport a projectes de ciència ciutadana ja existents o crear-ne de nous per fomentar la implicació de la societat en la ciència i en la conservació de la biodiversitat.

Notícies relacionades

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Reportatge
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportatge

Per què es moren els arbres?