18/07/2017 Notícia

Jaume Terradas participa en els 40 anys de l’educació ambiental

Responsable de comunicació social

Verónica Couto Antelo

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apassionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB), màster en comunicació científica (BSM-UPF) i estudiant Humanitats (UOC).
Comparteix

Fa ja dues dècades d’ençà que Jaume Terradas començava a parlar, amb altres especialistes de l’entorn de l’ecologia, sobre l’educació ambiental a Catalunya. Ara, repassa els antecedents i la situació actual d’aquest àmbit en un acte de celebració i de presentació d’un llibre relacionat.

Jaume Terradas durant la seva intervenció. Autor: Diputació de Barcelona.
Jaume Terradas durant la seva intervenció. Autor: Diputació de Barcelona.

“Com era la vida fa 40 anys?” pregunta la periodista Maria Josep Picó a Jaume Terradas per començar la primera taula rodona de la jornada. En ella, entre el fundador del CREAF i la directora de sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Teresa Franquesa, fan un recorregut pels inicis i reptes de l’educació ambiental.

Terradas recorda que, en realitat, l’educació sempre fou ambiental i és ara quan està degradada: “si pensem en un escenari amazònic, podem veure que l’educació que rep qualsevol integrant de la tribu és de caràcter ambiental. En canvi, amb l’aparició de les ciutats i els imperis agrícoles, l’educació s’institucionalitza i s’aïlla de la natura. A dia d’avui en molts llocs del món, i països potents com Estats Units, hi ha encara una manca de l’ensenyament del medi ambient i això té conseqüències a tots els nivells”.

Els ponents coincideixen que és necessari establir un seguit de canvis en l’educació per afrontar els nous reptes. Evitar que tot el coneixement ambiental provingui dels mitjans de comunicació i que la ciutadania hi participi activament en són dos exemples.

Podeu veure la jornada completa en els tres vídeos que publica la Diputació de Barcelona:

Notícies relacionades

Notícia
COP16 image
Notícia

COP16, un pas més però amb un rerefons de frustració

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!