Notícia

Jornada CREAF-SCB-ICHN "Els ecosistemes metropolitans davant del canvi global"

Comparteix

En la X edició de la jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) proposem una discussió i reflexió oberta per contrastar els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions amb competències en la planificació i la gestió dels ecositemes metropolitans del nostre territori en un marc de canvi global.

jornada_metropolitans_canvi_global
Imatge de la jornada

ACCÉS al TRÍPTIC de la jornada

RESUM JORNADA

La conservació d’aquests sistemes naturals és un repte especialment important ja que, malgrat la forta pressió que reben, són essencials per a la qualitat de vida de la nombrosa població metropolitana, que en rep diversos beneficis i serveis ambientals.

Vivim immersos en un canvi global de grans proporcions, amb múltiples factors implicats com ara la contaminació, el canvi climàtic, el canvi d’usos del sòl i la proliferació d’espècies invasores que causen impactes importants sobre els organismes i els sistemes naturals a escales molt diverses.

A les regions metropolitanes, els efectes del canvi global sobre els organismes i els sistemes poden ser especialment intensos per l’efecte combinat de múltiples factors, com ara la forta expansió urbana, l’efecte climàtic associat (illa de calor), la fragmentació dels hàbitats per les infraestructures de transport, l’abandonament de terres agrícoles i la conseqüent expansió dels boscos, la invasió d’espècies exòtiques, etc.

En la X edició de la jornada del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) proposem una discussió i reflexió oberta per contrastar els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions amb competències en la planificació i la gestió dels ecositemes metropolitans del nostre territori en un marc de canvi global.

Accedeix al resum de la jornada "Els ecosistemes metropolitans davant del canvi global" Jornada CREAF-SCB-ICHN 

Accedeix a les ponències al web del CREAF

DIA I LLOC

12 de novembre de 2013, tot el dia.

Sala Prat de la Riba,  Institut d’Estudis Catalans, Carrer del Carme 47

ORGANITZEN

INSCRIPCIONS

L’assistència a la jornada és lliure i gratuïta
Es prega confirmació d’assistència a
a.ramon@creaf.uab.cat

HI COL·LABOREN

Generalitat de Catalunya (Pla Anual de Transferència de Tecnologia)

Notícies relacionades

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Reportatge
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportatge

Per què es moren els arbres?