23/03/2023 Notícia

La recerca del CREAF, impulsada pel reconeixement de l’AGAUR

Comunicació i Relacions Internacionals

Adriana Clivillé Morató

Periodista, convençuda de la comunicació per construir millors organitzacions. Endinsant-me en les relacions internacionals.
Comparteix

Fins a 8 grups de recerca vinculats al CREAF han estat reconeguts a la darrera convocatòria de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya. Aquests grups estan formats per científiques i científics especialitzats en àmbits de coneixement tan diversos com la biodiversitat, l’ecologia terrestre, la resiliència forestal i els incendis, l’adaptació dels animals al canvi global, la restauració ecològica del sol i els sistemes d’informació geogràfica (SIG) i la teledetecció.

Els grups reconeguts són els següents: 'Biodiversity conservation under global change' (BIOCONS), 'Biogeografia funcional: resposta dels ecosistemes terrestres als canvis i gradients ambientals' (RESET), 'Dinàmica forestal i incendis’, ‘Eco-evolutionary responses of animals to global change' (EcoEvoChange), 'Global Ecology Unit' (GEU), 'Grup d'Ecologia dels canvis ambientals' (GECA), 'Grup de recerca en protecció de sòls' (Protecsols) i 'Grup de Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica' (Grumets), aquest darrer presentat per la UAB i participat pel CREAF.

El reconeixement d’un grup de recerca és indicador de la seva excel·lència, la transcendència del seu àmbit d’estudi i la dedicació de les persones que en formen part.

Segons el director del CREAF, Joan Pino, “el fet que un centre de la mida del CREAF compti amb 8 grups reconeguts per la Generalitat de Catalunya és un indicador clar de la nostra excel·lència”. Dels 8 grups, n’hi ha 2 que són compartits amb la Universitat Autònoma de Barcelona i 6 compten amb finançament específic de la Generalitat de Catalunya.

El reconeixement d’un grup de recerca és indicador de la seva excel·lència, la transcendència del seu àmbit d’estudi i la dedicació de les persones que en formen part. Els criteris per aconseguir-lo són prou exigents: es basen en assolir fites com ara el nombre i la importància dels projectes de recerca competitius i liderats pel grup, els sexennis de recerca, el nombre de publicacions en revistes indexades i el seu impacte, i el nombre de tesis doctorals dirigides, entre d’altres.

Notícies relacionades

Notícia
COP16 image
Notícia

COP16, un pas més però amb un rerefons de frustració

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!