23/03/2023 Notícia

La recerca del CREAF, impulsada pel reconeixement de l’AGAUR

Comunicació i Relacions Internacionals

Adriana Clivillé Morató

Periodista, convençuda de la comunicació per construir millors organitzacions. Endinsant-me en les relacions internacionals.
Comparteix

Fins a 8 grups de recerca vinculats al CREAF han estat reconeguts a la darrera convocatòria de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya. Aquests grups estan formats per científiques i científics especialitzats en àmbits de coneixement tan diversos com la biodiversitat, l’ecologia terrestre, la resiliència forestal i els incendis, l’adaptació dels animals al canvi global, la restauració ecològica del sol i els sistemes d’informació geogràfica (SIG) i la teledetecció.

Els grups reconeguts són els següents: 'Biodiversity conservation under global change' (BIOCONS), 'Biogeografia funcional: resposta dels ecosistemes terrestres als canvis i gradients ambientals' (RESET), 'Dinàmica forestal i incendis’, ‘Eco-evolutionary responses of animals to global change' (EcoEvoChange), 'Global Ecology Unit' (GEU), 'Grup d'Ecologia dels canvis ambientals' (GECA), 'Grup de recerca en protecció de sòls' (Protecsols) i 'Grup de Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica' (Grumets), aquest darrer presentat per la UAB i participat pel CREAF.

El reconeixement d’un grup de recerca és indicador de la seva excel·lència, la transcendència del seu àmbit d’estudi i la dedicació de les persones que en formen part.

Segons el director del CREAF, Joan Pino, “el fet que un centre de la mida del CREAF compti amb 8 grups reconeguts per la Generalitat de Catalunya és un indicador clar de la nostra excel·lència”. Dels 8 grups, n’hi ha 2 que són compartits amb la Universitat Autònoma de Barcelona i 6 compten amb finançament específic de la Generalitat de Catalunya.

El reconeixement d’un grup de recerca és indicador de la seva excel·lència, la transcendència del seu àmbit d’estudi i la dedicació de les persones que en formen part. Els criteris per aconseguir-lo són prou exigents: es basen en assolir fites com ara el nombre i la importància dels projectes de recerca competitius i liderats pel grup, els sexennis de recerca, el nombre de publicacions en revistes indexades i el seu impacte, i el nombre de tesis doctorals dirigides, entre d’altres.

Notícies relacionades

Notícia
IPBES Namibia
Notícia

L’IPBES publica dos informes per transformar la manera com ens relacionem amb la natura, conservar-la i sobreviure

Notícia
Impacte CREAF
Notícia

L’impacte social de la recerca es consolida a la cultura científica del CREAF

Notícia
MiraMon 30 anys CREAF
Notícia

El MiraMon, 30 anys mirant Catalunya des del cel