Notícia

L’investigador del CREAF Josep Peñuelas, Premio Nacional de Investigación 2023 en l'àrea de ciències

Comunicació i Relacions Internacionals

Adriana Clivillé Morató

Periodista amb experiència heterogènia en iniciatives de divulgació sobre canvi climàtic, biodiversitat, sostenibilitat, energies renovables, tecnologia, territori i la seva gestió amb criteris ambientals. He treballat per a universitats, centres
Comparteix

El Premio Nacional de Investigación 2023 ‘Alejandro Malaspina’ atorgat pel Ministerio de Innovación y Ciencia distingeix l’investigador del CREAF i del CSIC Josep Peñuelas Reixach en l’àrea de Ciències i Tecnologies dels Recursos Naturals. El guardó ressalta l’àmplia trajectòria científica de Peñuelas, com a referent internacional en la recerca del canvi global, així com el seu lideratge en innovació tecnològica i la seva tasca divulgativa. Aquest reconeixement anual posa en relleu la trajectòria i la rellevància internacional de professionals de la recerca, i es considera un dels més prestigiosos en ciència a l’Estat espanyol.

Josep Peñuelas –investigador principal de la Unitat d’Ecologia Global del CREAF– assumeix el premi com un honor i una responsabilitat, i insisteix en què s’atorga al treball intens d’un equip de científiques i científics compromesos a oferir alternatives i solucions per mitigar el canvi global des del coneixement científic. La ministra de Ciència i Innovació en funcions, Diana Morant, ha incidit en que el Premi Nacional de Recerca contribueix a fer avançar la ciència i, per tant, a assolir una vida millor per a les persones.

El Premi, per edats i gènere

El jurat que ha fallat el veredicte de cada modalitat l’han integrat 3 homes i 3 dones, excepte en l’àrea d'Humanitats i la de Dret i Ciències Econòmiques i Socials, que van estar composts per 4 dones i 2 homes.

De les 114 candidatures admeses dels Premios Nacionales de Investigación, 90 provenen de científics homes i 24 de científiques dones. L'edat mitjana dels premiats és de 61 anys. En el cas dels Premios Nacionales de Investigación per a Joves, de les 185 candidatures admeses, 97 provenen de científics homes i 88 de científiques dones. L'edat mitjana dels premiats en aquest cas és de 37 anys.

Notícies relacionades

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Notícia
Memòria CREAF
Notícia

CICLES, el nou magazine anual del CREAF

Notícia
Notícia

L’increment de CO2 a l’atmosfera pot augmentar les desigualtats en la producció d’arròs entre els països rics i pobres