23/06/2017 Notícia

Natusfera celebra un any!

Comparteix

En un sol any, Natusfera ja compta amb gairebé 2.000 usuaris i més de 13.600 observacions sobre biodiversitat. Aquesta xarxa social de naturalistes serveix per compartir informació, identificar espècies i col·laborar amb altres usuaris en projectes específics.

natusferaevolution

La plataforma de seguiment de la biodiversitat Natusfera compleix un any de recorregut, des que el passat juny de 2016 el CREAF, el Real Jardín Botánico (RJB-CSIC), l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i GBIF Espanya s'unissin per crear-la. En tot aquest temps, s'ha aconseguit arribar a quasi 2.000 usuaris registrats en l'aplicació mòbil, i ja se superen les 13.600 observacions. A més, aquest nombre està creixent exponencialment, el que indica la bona salut del projecte i un gran interès per part de col·lectius i associacions conservacionistes.

Natusfera ofereix la possibilitat, mitjançant projectes concrets, per exemple d'explorar la biodiversitat d'un territori determinat o d'investigar sobre un grup taxonòmic d'especial interès. D'aquesta manera, s'ha generat una gran xarxa de naturalistes molt implicats amb la biodiversitat, com ara l'Associació per a la Conservació de les Papallones i la seva Medi ZERYNTHIA, que compta amb el projecte Lepidòpters d'Espanya. Altres grans projectes als quals Natusfera està donant auspici directament és el que obté dades ciutadans sobre la presència d'espècies exòtiques dins de la xarxa espanyola de Parcs Nacionals, o el que serveix com a sistema d'alerta primerenca de l'arribada d'espècies exòtiques a Catalunya (EXOCAT).

Podeu llegir més sobre l'any de vida de Natusfera a l'entrada que han preparat al seu bloc.

Notícies relacionades

Notícia
COP16 image
Notícia

COP16, un pas més però amb un rerefons de frustració

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!