Notícia

SEMINARI: The ecology and evolution of feeding innovations

Comparteix

Louis Lefebvre, Professor at McGill University , impartirà un seminari el proper 20 de març sobre L'ecologia i la evolució de la cerca d'aliment. 

Louis Lefebvre
Louis Lefebvre

 

DIA: 20 de març

HORA: 15:00

LLOC: Sala de Graus II

TÍTOL:

The ecology and evolution of feeding innovations

AUTOR:

Louis Lefebvre, Professor at McGill University (Quebec, Canada)

RESUM

Feeding innovations are a quantitative index of opportunism, behavioural flexibility and general intelligence now available for close to 900 species of birds. I will present comparative analyses showing that ecological generalism (estimated with a new method) is an important co-variate of innovation rate. I will also present results of fieldwork, experiments in captivity, and molecular neurobiology on species of finches in Barbados that differ sharply in their opportunism and problem-solving, presenting candidate neurotransmitters that might be involved in evolutionary divergence of flexible versus conservative species.

Notícies relacionades

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Reportatge
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportatge

Per què es moren els arbres?