Projecte / Iniciativa
Beques Marie Curie
- Inactiu

ENVIRON_CHANGE

Conseqüències a llarg termini dels canvis ambientals en la biodiversitat: incorporació de life history traits i dimensió temporal a l'avaluar i predir la pèrdua de complexitat funcional i filogenètica

Liderat per

La pèrdua de diversitat d’espècies motivada per la modificació de l’hàbitat altera el funcionament dels ecosistemes, redueix l’estabilitat i, per tant, afecta la sostenibilitat a llarg termini dels serveis ecosistèmics. Mitjançant un enfocament multidisciplinari, aquí em pregunto per què algunes espècies estan més preparades per respondre als canvis ambientals que d’altres i com la variació espaciotemporal en les respostes al canvi d’hàbitat altera l’estructura de les comunitats d’ocells en termes de diversitat funcional i filogenètica. Els resultats proporcionaran una imatge general de l’impacte de l’ús del sòl sobre la biodiversitat, permetent orientar millor les decisions de gestió i avaluar fins a quin punt la diversitat funcional està més protegida en conjunts rics en espècies.

No totes les espècies responen igualment als canvis ambientals, i algunes estan millor adaptades que altres per fer front als nous desafiaments. La pèrdua de diversitat funcional i filogenètica causa de la pèrdua d'hàbitat té un gran potencial per alterar el funcionament dels ecosistemes i reduir l'estabilitat i, per tant, afectar la sostenibilitat a llarg termini dels serveis dels ecosistemes. Els estudis anteriors sobre les causes i conseqüències de la pèrdua de biodiversitat a causa d'activitats humanes van adoptar un enfocament de 'space for time substitution' per quantificar els impactes de l'alteració de l'hàbitat. No obstant això, els impactes en les funcions dels ecosistemes i la història evolutiva al llarg de el temps encara estan per descobrir. Per tant, proposo avançar en el coneixement utilitzant un enfocament multidisciplinari que combina monitoratge a llarg termini, anàlisis de nínxols, eines SIG, anàlisis comparatives filogenètics i models ecològics per a comprendre per què certes espècies estan més ben preparades per respondre als canvis ambientals que altres , i com la variació espai-temporal en les respostes als canvis d'hàbitat altera l'estructura de les comunitats en termes de diversitat funcional i filogenètica. Recolzant-me a la base de la teoria clàssica dels 'life history traits' i el treball teòric i empíric modern, pretenc integrar autoecologia i ecologia de comunitats per investigar les causes i les conseqüències a llarg termini de la urbanització i l'agricultura per la biodiversitat a comunitats d'aus. Els resultats ens proporcionaran un panorama general de l'impacte de l'canvi en l'ús de la terra en la biodiversitat, el que ens permetrà orientar millor les decisions de gestió i també ens permetrà avaluar fins a quin punt la diversitat funcional està més protegida en comunitats riques en espècies .

envirochange
eviron_change-ilustration.png