El projecte “Wildlife in the Andorran Pyrenees” és un projecte de ciència ciutadana finançat per l'EarthWatch Institute.
L'objectiu principal d'aquest projecte finançat per l'Earthwatch Institute és dur a terme un monitoratge a llarg termini dels organismes dels sistemes d'alta muntanya i algunes de les seves interaccions, per poder determinar com el canvi climàtic i/o els diversos usos del sòl afecten els diferents compartiments dels sistemes alpins. El projecte estudia des de la descomposició del sòl fins al comportament dels grans mamífers del Pirineu, es troba al límit de la distribució de l'ós bru i és lloc freqüent de pas dels llops que visiten el Pirineu. En aquest projecte utilitzem diverses metodologies científiques: des de les més senzilles com mesurar la pèrdua de pes d'una bossa de tè fins a l'ús dels RPAS (drons) per avaluar la salut i la fenologia de la flora d'alta muntanya.
Aquest projecte es realitza en estreta col·laboració amb el Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (CENMA), i hi col.laboren Andorra Turisme i el municipi d'Ordino. Així, un altre dels objectius principals del projecte és dónar eines, afavorir i participar en les estratègies d'adaptació necessàries perquè una societat de muntanya, centrada fortament en el turisme d'hivern, esdevingui un model per altres regions que entenguin la biodiversitat com un servei ecosistèmic que cal conservar i gestionar d'una manera sostenible.
Notícia relacionada:
National Geographic califica una expedición coordinada por el CREAF como “Top 50″ Tour of a Lifetime