Investigador/a postdoctoral

Erik Jan de Boer

La investigació d'Erik Jan de Boer se centra a caracteritzar l'impacte antropogènic prehistòric en el funcionament dels ecosistemes insulars i les conseqüències ecològiques de l'extinció. Com a paleoecòleg, registra dades a llarg termini de les respostes de les espècies al canvi ambiental per estudiar els mecanismes de supervivència de les espècies i predir futurs canvis a la biodiversitat.

La investigació d'Erik Jan de Boer se centra a caracteritzar l'impacte antropogènic prehistòric en el funcionament dels ecosistemes insulars i les conseqüències ecològiques de l'extinció. Com a paleoecòleg, registra dades a llarg termini de les respostes de les espècies al canvi ambiental per estudiar els mecanismes de supervivència de les espècies i predir futurs canvis a la biodiversitat. Integra diferents registres indirectes -pol·len, macrocarbó, diatomees, geoquímica, biomarcadors, paleontologia, ADNa- per fer reconstruccions molt detallades, quantificar els impactes en els ecosistemes i confrontar i gestionar grans conjunts de dades per estudiar patrons biogeogràfics a gran escala.

Al CREAF forma part del projecte TEMPOINVASIONS, que investiga els antecedents ecològics de les invasions d'espècies al passat històric en entorns costaners de la Península Ibèrica. També és membre del projecte TIMELINES, finançat per l'ECR.