2024 | Oct 26 - Oct 26
|
Moll de Pescadors de Roses

Viu el Cap de Creus

El proper 26 d'octubre tindrà lloc al Moll de Pescadors de Roses el primer fòrum del Cap de Creus amb l'eslògan Viu el Cap de Creus, que enguany té com a eix central la sobirania alimentària al Cap de Creus.

A través de diferents taules rodones, al llarg del dia es debatrà sobre la sobirania alimentària com una de les respostes a la globalització i a sistemes alimentaris no sempre justos, amb l'objectiu de:
- Crear debat i presentar idees i iniciatives que poden potenciar la sobirania alimentària.
- Conèixer quins són els obstacles i quines les potencials oportunitats partint d’experiències concretes.
- Provocar que sorgeixin iniciatives que es puguin vincular, associar-se, per construir circuits curts de comercialització del producte, i que el sector pesquer pugui afegir-se als que ja existeixen en agroecologia.

Taules rodones

  • Noves/velles solucions per a una alimentació sostenible (amb participació de Pilar Andrés, investigadora sènior i experta en agricultura regenerativa del CREAF)
  • La proteïna de proximitat i els seus beneficis per a la salut i el territori
  • "Vinyes verdes vora al mar" mosaics, ecosistemes i vincles amb el mar
  • Pesca i aqüicultura sostenible, a la recerca de l'equilibri
  • Showcooking "La gastronomia turquesa" (la cuina marinera del Cap de Creus)

Per assistir a alguna de les taules rodones cal escriure a hola@inspiragastronomia.com sol·licitant plaça. L'aforament és limitat i l'enviament del correu no garanteix la reserva de plaça.