27/05/2016 Notícia

Dues sortides naturalistes organitzades pel GNO a Osona

Comparteix

El Grup de Naturalistes d'Osona organitza properament dos actes emmarcats dins la Setmana de la Natura. El primer serà aquest diumenge 29 de maig a Cantonigròs, on es farà una prospecció del territori cercant orquídies. La segona jornada versarà entorn el món de les papallones diürnes, el proper dissabte 4 de juny.

Orquídea de l'espècie Serapia, en el moment de ser pol·linitzada. Autor: (CC BY-SA 2.0) Ferran Pestaña (FLICKR)
Orquídia de l'espècie Serapias lingua, en el moment de ser pol·linitzada. Autor: (CC BY-SA 2.0) Ferran Pestaña (FLICKR)

Les orquídies són una família de plantes molt conegudes per les seves flors de morfologia espectacular. A Catalunya hi ha moltes espècies i el Grup de Naturalistes d'Osona (GNO) - ICHN està preparant un atles que reculli les presents en aquesta comarca. Així, el proper 29 de maig al matí, organitza una sortida pels voltants de Cantonigròs per localitzar on creixen les orquídies i quines són. Els investigadors del CREAF Guillem Bagaria Ferran Sayol en són uns dels organitzadors i participants habituals dels actes del GNO. Podeu trobar més informació aquí.

La setmana següent, el matí del 4 de juny, l'investigador associat del CREAF Constantí Stefanescu conduirà una excursió pels voltants de Seva amb l'objectiu de donar a conèixer les principals famílies de papallones diürnes i explicar el cicle vital d'algunes d'elles. Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

Papallona del Lledoner (Libythea celtis). Autor: (CC BY-SA 2.0) Ferran Pestaña (FLICKR)
Papallona del Lledoner (Libythea celtis). Autor: (CC BY-SA 2.0) Ferran Pestaña (FLICKR)

Ambdues són sortides gratuïtes i de pur interès naturalista emmarcades dins la Setmana de la Natura, que se celebra del 27 de maig al 5 de juny. Aquesta Setmana està organitzada per la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya i la Xarxa de Custòdia del Territori, i compta amb desenes d'activitats repartides per tota Catalunya. Podeu trobar més informació al seu web i fer-ne el seu seguiment a Twitter amb l'usuari @SetmanaNatura i l'etiqueta #setmananatura.

Notícies relacionades

Notícia
COP16 image
Notícia

COP16, un pas més però amb un rerefons de frustració

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!