El CREAF estrena un nou blog sobre la recerca en marmotes i la biodiversitat alpina
Aquest més de maig el CREAF ha iniciat una nova col·laboració amb el portal de divulgació científica Recerca en Acció. En aquest cas, els mateixos investigadors difondran a través d'un blog com es duu a terme un projecte sobre seguiment de marmotes al Pirineu. Els protagonistes seran en Bernat Claramunt, investigador del CREAF i professor de la UAB, i la investigadora Irene Figueroa, també del CREAF.
En aquest cas, el projecte protagonista és el que coordinen en Bernat Claramunt, investigador del CREAF i professor de la UAB, i la investigadora Irene Figueroa, també del CREAF. Ambdós treballen des del 2008 fent un seguiment de les poblacions de marmota alpina al Pirineu, i volen explicar-nos el dia a dia de la seva recerca perquè puguem conèixer de més a prop com són aquests grans rosegadors.
En concret en Bernat i la Irene segueixen una població d'unes 100 marmotes a La Cerdanya amb l’objectiu de determinar les seves característiques poblacionals. A més a més, estudien l'efecte que ha tingut l'entrada de la marmota a la comunitat alpina, així com les conductes d'aprenentatge dels petits marmotons al llarg de la seva vida. El projecte es duu a terme en col·laboració amb la Université Claude Bernard Lyon, que estan fent el mateix que nosaltres però als Alps i des del 1990. Gràcies a les seves dades podem comparar alguns aspectes de la població introduïda (la nostra) amb la nativa (la seva).
El blog el coordinaran els mateixos investigadors i altres col·laboradors. Estarà disponible al portal de Recerca en Acció i s’anirà actualitzant dos cops per setmana durant els mesos de maig i juliol d'enguany. En aquest espai podreu conèixer el projecte i altres aspectes relacionats amb el món alpí i la seva biodiversitat.
El podeu consultar al següent enllaç.
El portal Recerca en Acció
L’objectiu d’aquest portal és el de donar a conèixer la investigació que es fa a Catalunya en totes les disciplines, tant pel que fa als resultats com als mètodes i eines emprats, de manera amena, gràfica i participativa. Un altre objectiu de Recerca en Acció és contribuir a l'ús del català com a llengua vehicular en la comunicació científica.
Recerca en Acció és un portal de la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca .