Notícia

El CREAF finalitza el projecte GEOVIQUA dins de la Cimera Ministerial del GEO 2014

Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Comparteix

Continuen els preparatius per al GEO-X Plenària i per la Cimera Ministerial del GEO 2014 que es celebrarà entre el 12 i el 17 de gener a Ginebra, Suïssa. Els membres del projecte GeoViQua, coordinat pel CREAF, formen part de la delegació que la Comisió Europea ha organitzat per participar en aquest esdeveniment.

Etiqueta proposada per Geoviqua  que descriu la qualitat y completesa de la informació de les dades ofertes per la infraestructura de dades GEOSS.
Etiqueta proposada per Geoviqua que descriu la qualitat y completesa de la informació de les dades ofertes per la infraestructura de dades GEOSS.

El principal objectiu de la Cimera Ministerial del GEO 2014 serà la d'aprovar un nou mandat per al GEO fins al 2025 i aprovar una sèrie de recomanacions d'alt nivell - en una declaració ministerial - que guiarà el desenvolupament d'un pla d'implementació detallat.

El dimarts 14 de gener de les 9 a les 11h, GeoViQua realitzarà un tutorial titulat: "Tutorial sobre models de qualitat i eines per a la infraestructura comuna del GEOSS" on es presentaran i es provaran els principals desenvolupaments del projecte GeoViQua:

  1. Una nova interfície per proveir opinions dels usuaris sobre les dades usades i revisions dels experts
  2. Sistemes de comparació de metadades
  3. Noves maneres d'expressar, codificar i visualitzar la qualitat sobre les dades
  4. Noves maneres de cercar la informació rellevant a partir de la informació sobre la qualitat de les dades.
El GEO-X Plenària tindrà lloc el dimecres 15 i el dijous 16, mentre que la Cimera Ministerial tindrà lloc el divendres 17 de gener.

També es presentaran els resultats del projecte a l'espai de xerrades que la comissió ha preparat dins de l'exposició.  La Comissió Europea també ha volgut que el GeoViQua celebrés la seva reunió interna, l’activitat que clausura el projecte, dins del Centre Internacional de Conferències. Així mateix, GeoViQua ha reservat un espai a l’exposició per tal de presentar, durant tota la setmana, la idea d'una etiqueta que descriu la qualitat y completesa de la informació de les dades ofertes per la infraestructura de dades GEOSS. De fet, s'han previst més de 30 reunions paral·leles de diumenge a dijous, i s’ha reservat un espai al Centre Internacional de Conferències per a més de 20 expositors.

Notícies relacionades

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Notícia
Memòria CREAF
Notícia

CICLES, el nou magazine anual del CREAF

Notícia
Notícia

L'ús extensiu del territori és la millor estratègia per a revertir el despoblament rural i protegir la natura