Notícia

El 'Ramon Margalef' d'ecologia recau en Steve Carpenter

Comparteix

El jurat ha valorat la creativitat i la dedicació en el camp de la limnologia per part de l'ecòleg dels Estats Units, que agafa el relleu de Sandra Díaz, qui el va recollir el 2017.

Stephen_R._Carpenter
L'ecòleg nord-americà Steve Carpenter. Font: 2011 World Water Week Opening Plenary (CC BY 2.0)

El doctor Steve Carpenter és el guardonat del Premi Ramon Margalef d'Ecologia 2018, el guardó més important que atorga la Generalitat, juntament amb el Premi Internacional Catalunya. El jurat del premi ha valorat la dedicació i l'originalitat del treball de Carpenter en el camp de la limnologia, el qual ha permès millorar la comprensió dels llacs i l’ús racional dels recursos hídrics. A més, s'ha valorat molt positivament que la seva recercadocència i divulgació hagin tingut impacte a escala local, nacional i mundial.

Steve Carpenter ha contribuit amb les seves investigacions a comprendre els ecosistemes d'aigua dolça, especialment pel que fa al cicle del fòsfor i el seu impacte en l’ecosistema del llac i l’eutrofització. Afirma que l’eutrofització és un problema mediambiental significatiu que pot afectar els humans i és probable que s’intensifiqui en les pròximes dècades a causa de l’augment de població, la demanda d’aliments, la conversió de la terra i l’ús de fertilitzants.

El limnòleg nord-americà és membre de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units, i president del Comitè de Ciència del Programa sobre Canvi de l’Ecosistema i Societat de “Future Earth”. Carpenter també és coeditor en cap de la revista Ecosystems i membre de les juntes governamentals del Centre de Resiliència d’Estocolm. Steve Carpenter agafa el relleu de l'ecòloga argentina Sandra Díaz, premiada el 2017, i de Josep Peñuelas, qui ho va ser el 2016.

 

Notícies relacionades

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Notícia
Memòria CREAF
Notícia

CICLES, el nou magazine anual del CREAF

Notícia
Notícia

L’increment de CO2 a l’atmosfera pot augmentar les desigualtats en la producció d’arròs entre els països rics i pobres