Notícia

El talent novell del centre s’associa sota el nom de CREAFuture

Responsable de xxss i nous formats

Verónica Couto Antelo

Apassionada per la ciència, la divulgació sobre canvi climàtic i global i l'anàlisi dels moviments socials i de justícia climàtica. De formació biòloga amb menció en biodiversitat (UB, 2015), però exercint des dels
Comparteix

El mes de març va néixer el CREAFuture, una associació autoorganitzativa del personal del CREAF que inicia la seva carrera. L'objectiu del grup és fer comunitat i compartir les experiències i problemes que es poden trobar les científiques i científics en la seva trajectòria.

Trobada del CREAFuture en aquest Sant Jordi confinat per a recomanar-se lectures. Crèdit: Luca de Sois.
Trobada del CREAFuture en aquest Sant Jordi confinat per a recomanar-se lectures. Crèdit: Luca Da Sois.

Un equip inicial de quatre persones, l’ Aina Garcia, en Pablo Sánchez, en Marc Riera i en Luca da Sois, van proposar la creació del grup a principis d'any i ja s’hi han unit més de 20 persones, entre personal de recerca i personal tècnic. Des del seu inici es reuneixen quinzenalment –de 16h a 17h els dijous –, ara en línia per la situació sanitària, i debaten sobre la seva recerca, practiquen xerrades per a congressos, s'ajuden en temes de burocràcia per demanar estades a l'estranger, entre d'altres, però també parlen sobre literatura o il·lustració.

El CREAFuture és un punt de trobada. Compartim les inquietuds dels early careers i articles científics relacionats amb la nostra expertesa, però també fem caliu, parlem sobre temes culturals i anem coneixent les persones que arriben noves, explica en Pablo.

Sessions autoorganitzatives 

En cada trobada s’estableix una persona encarregada de tractar un tema i, al final, es deixa un espai per a preguntes i comentaris per fer-ho més fluid i útil. La mateixa persona implicada en aquella sessió serà l'encarregada d’organitzar l’esdeveniment i compartir la informació amb la resta del grup.

“Hem creat un espai compartit en línia on pengem les pautes que cal seguir a cada reunió, els materials que utilitzem i la presentació que prepara la persona encarregada, en cas que en faci servir. També hi afegim diversos documents científics que pensem que poden ser ùtils per a tothom, cursos o seminaris d'interès" aclareix l’Aina.

Vols formar part tu també d’aquesta comunitat? Només has de posar-t'hi en contacte! 

aina-garcia-raventos
luca-da-sois
marc-riera
pau-sanchez

 

Notícies relacionades

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Reportatge
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportatge

Per què es moren els arbres?