24/05/2016 Notícia

La ciència del CREAF millora posicions a nivell nacional segons el SCImago Institutions Rankings (SIR)

Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Comparteix

El CREAF està entre les 500 millors entitats de recerca del món en sis dels nou indicadors del rànquing internacional. El rànquing valora un total de 5054 entitats de recerca de tot el món. De les 244 entitats espanyoles del rànquing, quatre indicadors posicionen el CREAF entre els 30 primers llocs a nivell espanyol. En 7 dels 9 indicadors el CREAF ha pujat posicions a nivell nacional. 

Taula de resultats CREAF a SCImago rànquing
Taula de resultats CREAF a SCImago rànquing Autor: José Luís Ordóñez

Des de l’any passat el CREAF forma part de ranquing anual SCImago Institutions Rankings (SIR) del SCImago Research Group.

L’informe SIR és la classificació d'institucions més completa del món dedicat a l'anàlisi dels seus resultats d'investigació.

Cada any SCImago Research Group publica un informe que avalua mitjançant diferents indicadors bibliomètrics el rendiment de les diferents institucions de recerca a nivell mundial, el seu impacte científic i nivell d’excel·lència entre altres factors. Per entrar a formar part d’aquest rànquing cal haver publicat un mínim de 100 publicacions en revistes indexades al repositori bibliogràfic de referència SCOPUS durant el darrer any del quinquenni  avaluat (per aquest 2015 s’avaluava 2009-2013).

Aquest 2015 SIR ha indexat un total de 5054 entitats a nivel mundial i 244 a nivell estatal, comptant universitats, centres biomèdics i centres de recerca.

Output: Número total de documents publicats en revistes científiques indexades a SCOPUS (Romo-Fernández, et al., 2011).

International Collaboration: Ràtio de producció que la institució produeix en col·laboració amb institucions estrangeres.

Normalized Impact: Els valors (en percentatge) mostren la relació entre l’impacte d’una institució científica mitjana i la mitjana mundial establerta en una puntuació d’1.

High Quality Publications: Relació de publicacions que una institució publica a les revistes científiques més influents del món, aquelles situades en el primer quartil (25%) en les seves categories segons l’ordenat per SCImago Journal Rank (SJRII) .

Specialization Index: L’Índex d’especialització indica el grau de concentració temàtica/dispersió de la producció científica d’una institució. Els valors oscil·len entre 0 i 1, de més especialitzada a més generalista respectivament.

Excellence Rate: La taxa de l’Excel·lència indica la quantitat (en%) de la producció científica d’una institució que s’inclou en el conjunt del 10% dels articles més citats en els seus respectius camps científics.

Scientific Leadership: El lideratge indica el percentatge de la producció d’una institució on s´és el col·laborador principal, és a dir, la quantitat d'articles en els quals el correspondant autor pertany a la institució.

Excellence with Leadership: L’Excel·lència amb Lideratge indica la quantitat de documents en la taxa d’Excel·lència en el qual la institució és el principal contribuent.

Scientific talent pool: Nombre total d’autors d’una institució dins de la producció total durant un període determinat de temps.

Notícies relacionades

Notícia
Es presenta a la COP29 una bateria d'accions polítiques sobre el canvi climàtic en clau Mediterrània
Notícia

Es presenta a la COP29 una bateria de propostes d’acció política en clau mediterrània contra la crisi climàtica

Infografia
Infografia boix - CREAF
Infografia

Aprenem per estimar: el boix

Infografia
Com beuen les plantes? CREAF
Infografia

Com beuen les plantes?