05/05/2020 Notícia

Per què no sortim més a l’aire lliure a fer classe?

Comparteix

El projecte europeu Clearing House llança avui una enquesta dirigida a mestres d’alumnes de primària i secundària de tota Catalunya per saber si es fa classe a l’aire lliure, quins inconvenients o barreres hi troben, i quins continguts es donen, o falten, que facin referència al verd de les ciutats.

Foto: Anna Samoylova
Foto: Anna Samoylova

En una situació com la que ens trobem avui en dia, on el sistema educatiu s’haurà de replantejar si volem mantenir una distància social entre alumnes, els objectius del projecte europeu Clearing House pren més rellevància que mai. Us imagineu fer classe a l'aire lliure? Replantejar els patis de les escoles i omplir-los de verd i d'arbres? Sortir als jardins arbrats a estudiar llengua, música o matemàtiques?

El projecte vol construir una comunitat educativa motivada i implicada en replantejar els espais d'aprenentatge i deixar entrar el verd i els arbres durant les hores lectives.

El projecte europeu Clearing House llança avui una enquesta dirigida a mestres d’alumnes de primària i secundària de tota Catalunya per saber si es fa classe a l’aire lliure, quins inconvenients o barreres i troben, i quins continguts es donen, o falten, que facin referència al verd de les ciutats.

>> CLICA AQUÍ I PARTICIPA A L'ENQUESTA ARA<<

Aquest nou projecte té per objectiu conèixer en profunditat els arbres i els boscos que trobem en les zones urbanes, millorar-ne la seva gestió i potenciar la seva presència dins les ciutats. Per fer-ho, estan convençuts que tota la comunitat educativa pot ser un actor molt important. La informació d’aquesta enquesta s’utilitzarà per dues accions centrals del projecte als que tota la comunitat educativa està convidada a participar.

Foto: Cub Pup Studio CCBY
Foto: Cub Pup Studio CCBY

Per un costat, el projecte vol construir una comunitat educativa motivada i implicada en replantejar els espais d'aprenentatge i deixar entrar el verd i els arbres durant les hores lectives. Per altra banda, el projecte vol recol·lectar informació per produir material educatiu per alumnes de 10-14 anys que abordin l’educació sobre arbres i boscos urbans d’arreu del món i que ajudin als mestres a introduir els arbres i els verds a les escoles.

Ens ajudeu?

 

Notícies relacionades

Notícia
IPBES Namibia
Notícia

L’IPBES publica dos informes per transformar la manera com ens relacionem amb la natura, conservar-la i sobreviure

Notícia
Impacte CREAF
Notícia

L’impacte social de la recerca es consolida a la cultura científica del CREAF

Notícia
MiraMon 30 anys CREAF
Notícia

El MiraMon, 30 anys mirant Catalunya des del cel