Projecte / Iniciativa
Beques Marie Curie
- Inactiu

GREENCYCLESII

GREENCYCLESII

Hi ha una necessitat urgent de millorar la nostra comprensió dels processos climàtics i els seus efectes per tal de desenvolupar mesures d'adaptació i mitigació apropiades.

L'augment de les concentracions de gasos d'efecte hivernacle antropogènics (GEH) són coneguts per ser la causa dels canvis en els patrons climàtics globals, i continuaran fent-ho en el futur previsible. No obstant això, la nostra capacitat per predir els estats climàtics futurs és encara limitat per una varietat de raons.
 
Clau entre aquestes raons és la nostra comprensió del comportament conjunt dels components del sistema de la Terra, que contribueixen a l'evolució de les concentracions de gasos d'efecte hivernacle, les respostes del clima i els impactes dels canvis ambientals. Models de Sistemes Terrestres (ESM) s'han convertit en la nostra eina més important amb el qual posar a prova la nostra comprensió i predir el comportament acoblat dels molts components que interactuen. No obstant això, una varietat d'observacions recents indiquen que els canvis s'estan produint a un ritme més ràpid del previst, el que suggereix que estem subestimant la força de retroalimentació en el sistema de la Terra.
 
Proposem un programa de formació en investigació que tindrà com a enfocament científic de l'avaluació, millora i aplicació d'una sèrie de diferents ESM. Tindrem en compte tots els importants de gasos d'efecte hivernacle antropogènics i emprendrem una sèrie de projectes, en termes generals classificat en les dades i el model de benchmarking , els processos marins, els processos terrestres, avaluacions de latituds altes, i la modelització acoblada. Projectes de la ciència pels becaris individuals milloraran els vincles entre socis de la xarxa, així com millorar considerablement la nostra comprensió de la retroalimentació del sistema terrestre. Es proporcionarà una gamma completa i coordinada d'activitats de formació.
 
Fomentarem la pròxima generació de científics del sistema terrestre i reduir les incerteses en el futur comportament del sistema de la Terra, el que millora en gran mesura la qualitat dels coneixements a disposició dels responsables polítics i enfortir significativament la ciència europea.
Conclusions

Alguns dels aspectes abordats recentment han estat l’anàlisi i el modelat de les emissions de compostos orgànics volàtils de diverses espècies forestals europees, així com la facilitat perquè el CO2 arribi als cloroplasts conductància del mesòfil). Aquests aspectes s’han incorporat al model GOTILWA+ i s’ha posat especial interès a estudiar-los en condicions de sequera. 

greencycles.jpg