Maria Blasi
Sóc Doctora en Ciències Ambientals per la Universitat de Lund (2021), Màster en Biologia de la Conservació per la Universitat de Lund, i vaig fer els meus estudis de Grau en Biologia a la Universitat de Barcelona.
Actualment estic treballant en els projectes de la UE BioAgora (Biodiversity Knowledge Agora: Developing the Science Service for European Research and Biodiversity Policymaking) i RESPIN (Reinforcing Science-Policy INinterfaces for integrated biodiversity and climate knowledge and policies).
El projecte BioAgora pretén connectar el coneixement de la biodiversitat amb les necessitats de l'elaboració de polítiques i desenvoluparà el nou Servei Científic Europeu per a la Biodiversitat (SSBD), una combinació d'eines, plataformes tècniques i xarxes que ajudaran a connectar la ciència amb la política i la societat. El SSBD donarà suport a la transició ecològica requerida pel Pacte Verd Europeu i la implementació amb èxit de l'Estratègia de Biodiversitat de la UE per al 2030.
Sóc un ecologista paisatgista amb una sòlida formació en biodiversitat i pol·linitzadors. La meva recerca s'ha centrat a estudiar els efectes del canvi climàtic i el canvi d'ús del sòl sobre els pol·linitzadors salvatges. He estudiat els patrons històrics de la fenologia de les abelles a Suècia, he desenvolupat models per intentar trobar processos comuns que impulsen les densitats de pol·linitzadors a Europa i he estudiat els efectes que els esdeveniments climàtics extrems poden tenir en la dinàmica de les poblacions d'abelles i els serveis dels ecosistemes. En la meva recerca, combino l'ús d'observacions de camp de pol·linitzadors, dades de seguiment, dades de museus i ciutadanes a llarg termini, amb modelització estadística i modelització espacial explícita.
Anteriorment he treballat en projectes en entorns acadèmics i no acadèmics, com ara la Universitat de Ciències Agrícoles de Suècia (SLU), la Universitat de Lund i el Centre de Cooperació Mediterrània de la UICN (UICN-Med), on em vaig centrar en les àrees protegides terrestres a la conca mediterrània.
A més de la recerca, he estat ensenyant sobre ecologia del paisatge, convencions internacionals sobre biodiversitat i funcions i serveis dels ecosistemes al Màster "Biologia de la conservació" de la Universitat de Lund. També m'encanten els esdeveniments de divulgació i implicar-me en portar la ciència al públic en general.
Formo part de la xarxa de Young Ecosystem Services Specialists (YESS) i, juntament amb la Global Youth Biodiversity Network (GYBN), he gaudit de col·laboracions fructíferes escrivint informes o organitzant debats sobre ciència i política.