Mètodes i aplicacions en teledetecció i SIG

La teledetecció i els Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG) proporcionen una font contínua i detallada d'informació sobre la Terra. La combinació d'ambdues disciplines permet analitzar el territori a grans escales amb gran detall, oferint coneixements acurats sobre diverses variables del nostre planeta. Aquesta informació és essencial per prendre decisions sobre la gestió sostenible dels recursos naturals, dissenyar xarxes d'espais protegits i afrontar les amenaces del canvi global.

Aquesta anàlisi geogràfica seria menys útil sense una comprensió precisa de la qualitat de les dades, la documentació associada i el tractament d'errors. El CREAF, mitjançant el seu grup de recerca en mètodes i aplicacions en teledetecció i SIG (GRUMETS), ofereix una gran expertesa en aquest àmbit.

  • Qualitat i incertesa de les dades: Analitzem la distribució espacial de la incertesa en mapes categòrics i incorporem paràmetres de qualitat en la documentació de metadades per a la presa de decisions efectives.
  • Estàndards internacionals: Contribuïm a la cartografia en línia i geoserveis distribuïts seguint els estàndards de l’OGC i ISO per garantir la interoperabilitat i l'ús d'estàndards oberts.
  • Processament avançat d'imatges: Utilitzem tècniques de computació paral·lelitzada i processament massiu de dades per gestionar informació a gran escala en l'era del Big Data.
  • Aplicacions en SIG i Teledetecció: Desenvolupem mapes de cobertes del sòl i estudiem la dinàmica del paisatge i el canvi global, aplicant metodologies avançades en SIG i teledetecció. 

Notícies relacionades

Notícia
MiraMon 30 anys CREAF
Notícia

El MiraMon, 30 anys mirant Catalunya des del cel