Noticia

Presentació del Movement Ecology Lab

Comparte

El proper 28 de gener en Frederic Bartumeus es presenta al CREAF com a nou investigador associat. En aquest seminari presentarà les seves línies de recerca i els seus projectes actuals sobre ecologia del moviment. 

Movement Ecology Lab
Movement Ecology Lab

DIA i LLOC:

Dimarts 28 de gener a les 15:00 a la Sala de Graus II

TÍTOL del SEMINARI:

Laboratori d'Ecologia del Moviment (MOVELAB)

PONENT:

Frederic Bartumeus
Professor d'Investigació ICREA (CEAB-CSIC). Investigador Associat (CREAF).

RESUM:

La nostra recerca es centra en l'estudi de l'Ecologia del Moviment, un camp emergent que preten revelar les complexes forces que impulsen el moviment i els patrons de dispersió dels animals (inclosos els humans). Les noves tecnologies associades al geoposicionament i al seguiment del moviment dels animals (GPS, biotelemetria, telefonia mòbil) exigeixen ​​una visió integradora, amb noves eines computacionals i marcs de modelització, capaç de descobrir i extreure informació ecològica útil d'uns nivells de detall sense precedents d'un nombre cada vegada més gran d'espècies. Nosaltres volem contribuir en aquesta revolució científica basant-nos en un ampli programa d'investigació altament col·laboratiu i interdisciplinar, fonamentat en la física estadística i l'ecologia quantitativa i computacional. Una qüestió central en la nostra recerca és com els animals usen la informació i les seves propietats motores per tal d'optimitzar les estratègies de cerca. Desvetllar els mecanismes que lliguen processos comportamentals i patrons de moviment també és clau per a la comprensió de problemes socio-ecològics associats al canvi global com la perpetuació de la desigualtat social entre els éssers humans o la propagació de malalties infeccioses transmeses per vectors.

Noticias relacionadas

Noticia
Saltamartí cap de creus
Noticia

El saltamontes más grande de Europa se puede encontrar en Cataluña

Noticia
Nou web CREAF
Noticia

El CREAF estrena un nuevo hogar... ¡digital!

Reportaje
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportaje

¿Por qué se mueren los árboles?