Notícia

Presentació del Movement Ecology Lab

Comparteix

El proper 28 de gener en Frederic Bartumeus es presenta al CREAF com a nou investigador associat. En aquest seminari presentarà les seves línies de recerca i els seus projectes actuals sobre ecologia del moviment. 

Movement Ecology Lab
Movement Ecology Lab

DIA i LLOC:

Dimarts 28 de gener a les 15:00 a la Sala de Graus II

TÍTOL del SEMINARI:

Laboratori d'Ecologia del Moviment (MOVELAB)

PONENT:

Frederic Bartumeus
Professor d'Investigació ICREA (CEAB-CSIC). Investigador Associat (CREAF).

RESUM:

La nostra recerca es centra en l'estudi de l'Ecologia del Moviment, un camp emergent que preten revelar les complexes forces que impulsen el moviment i els patrons de dispersió dels animals (inclosos els humans). Les noves tecnologies associades al geoposicionament i al seguiment del moviment dels animals (GPS, biotelemetria, telefonia mòbil) exigeixen ​​una visió integradora, amb noves eines computacionals i marcs de modelització, capaç de descobrir i extreure informació ecològica útil d'uns nivells de detall sense precedents d'un nombre cada vegada més gran d'espècies. Nosaltres volem contribuir en aquesta revolució científica basant-nos en un ampli programa d'investigació altament col·laboratiu i interdisciplinar, fonamentat en la física estadística i l'ecologia quantitativa i computacional. Una qüestió central en la nostra recerca és com els animals usen la informació i les seves propietats motores per tal d'optimitzar les estratègies de cerca. Desvetllar els mecanismes que lliguen processos comportamentals i patrons de moviment també és clau per a la comprensió de problemes socio-ecològics associats al canvi global com la perpetuació de la desigualtat social entre els éssers humans o la propagació de malalties infeccioses transmeses per vectors.

Notícies relacionades

Notícia
Saltamartí cap de creus
Notícia

El saltamartí més gran d’Europa es pot trobar a Catalunya

Notícia
Nou web CREAF
Notícia

El CREAF estrena nova casa...digital!

Reportatge
Els patògens (principalment fongs i bacteris) i plagues forestals són un dels principals causants de debilitament i mortalitat forestal. Imatge: Galdric Mossoll
Reportatge

Per què es moren els arbres?