Ferran Sayol Altarriba
Sóc investigador La Caixa Junior Leader al CREAF, a Barcelona. La meva recerca té com a objectiu entendre com s'origina i s'organitza la biodiversitat, i com es pot perdre per impactes antropogènics. La major part de la meva investigació se centra en animals (principalment aus i mamífers), combinant diferents enfocaments que inclouen mesuraments en col·leccions d'Història Natural, recopilació de conjunts de dades globals de la literatura, anàlisi comparativa filogenètica i enquestes amb càmeres trampa d'iniciatives de ciència ciutadana.
Vaig defensar el meu doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 2018) on em vaig centrar en l'evolució de la mida del cervell a les aus. Després del doctorat, he liderat diversos projectes com a investigadora postdoctoral a la Universitat de Göteborg (2018-2020), com Marie-Curie Postdoc fellow a l'University College de Londres (2020-2022) i com a Beatriu de Pinós Postdoc fellow al CREAF ( 2022-2023).
Vaig obtenir un doctorat en Ecologia Terrestre a la Universitat Autònoma de Barcelona (2018), centrant-me en l'evolució de la mida del cervell a les aus. Després del doctorat, he liderat diversos projectes com a investigadora postdoctoral a la Universitat de Göteborg (2018-2020), com Marie-Curie Postdoc fellow a la University College de Londres (2020-2022), i com a Beatriu de Pinós Postdoc fellow al CREAF (2022-2023).
Actualment, el meu projecte principal és AVOTREX: Unravelling the ecological consequences of bird extinctions, finançat per la Fundació La Caixa. També sóc un dels coordinadors del projecte Wildcat, que manté una xarxa de punts de trampeig amb càmeres per al seguiment a llarg termini del gat salvatge (Felis silvestris) i altres mesocarnívors. Aquest projecte compta amb el suport de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Fundació Zoo de Barcelona.