15/06/2016 Notícia

Andorra acollirà l’expedició científica de Earthwach Institute que coordina el CREAF

Cap de comunicació

Anna Ramon Revilla

Sóc llicenciada en Biologia (2005 UAB) i Màster en Comunicació Científica i Ambiental (2007 UPF). Des de 2011 sóc la responsable de Comunicació del CREAF.
Comparteix

8 equips internacionals de voluntaris participaran en aquesta expedició científica liderada per l’investigador del CREAF Bernat Claramunt. El CENMA de l’Institut d’Estudis Andorrans, amb el suport d’Andorra Turisme i del Comú d’Ordino, s’han unit a EarthWatch Institute per traslladar aquestes sortides a la Vall d’Ordino i promoure el turisme científic a Andorra.  

Vall d'Ordino
Vall d'Ordino

L’expedició científica de l’ONG internacional EarthWatch Institute que coordina el CREAF des de 2014 es trasllada al Pirineu d’Andorra. Així, pren el nom de Wildlife of the Changing Andorran Pyrenees. L’expedició, considerada el 2014 un dels 50 viatges imprescindibles per la National Geographic Traveler, arriba a Andorra com un nou projecte de turisme científic de la mà del CENMA de l’Institut d’Estudis Andorrans i compta amb la complicitat imprescindible d’Andorra Turisme i del Comú d’Ordino.

Durant l’expedició, els participants s’involucraran en un projecte científic liderat per l’investigador del CREAF Bernat Claramunt. En total aquest 2016 seran 8 equips internacionals que treballaran entre el maig i l’octubre a la vall d’Ordino. Cada grup passarà nou dies en aquest entorn andorrà treballant directament amb la fauna i flora d’alta muntanya per descobrir com el canvi climàtic està modificant aquest hàbitat. Estudiaran petits i grans mamífers, el creixement dels arbres, les poblacions d’ocells que viuen a la línia del bosc, o el desenvolupament de les pastures supraforestals al llarg del temps, entre altres. Així, l’objectiu final serà poder desenvolupar millors eines per gestionar aquest paisatge i fer-lo més resistent als impactes del canvi climàtic o de l’activitat humana.

Aquest projecte fins ara es feia als Pirineus francesos i va arribar a ser considerada el 2015 com la 7ª millor expedició de l’EarthWatch Institute.

El tret de sortida del turisme científic a Andorra

El projecte es va presentar als mitjans andorrans en roda de premsa al Centre de Natura de la Cortinada, a La Cortinada (Ordino). Durant la roda de premsa es va explicar amb tot detall el desenvolupament d’aquest projecte, que resulta innovador per Andorra i vol obrir camí al turisme científic.

Un dels equips participants
Un dels equips participants

Ha comptat amb la participació del Sr. Marc Pons, Conseller del Comú d’Ordino, el Sr. Jordi Guillamet, Director de l’Institut d’Estudis Andorrans, el Sr. Enric Torres, Director de producte i nous projectes d’Andorra Turisme i la Sra. Irene Figueroa, investigadora del CREAF i personal científic del projecte EarthWatch Institute als Pirineus.

Notícies relacionades

Notícia
Ametller amb la primera flor oberta el 8 de novembre a Torrelles de Foix (Alt Penedès). L'ametller hauria de treure flors entre gener i març. Per tant, es tracta d'un exemple de segona floració d'aquesta tardor. Autora: Àngela Llop (Voluntària RitmeNatura)
Notícia

Més de 200 espècies de plantes han florit quan no els tocava durant el darrer any a Catalunya

Infografia
Infografia boix - CREAF
Infografia

Aprenem per estimar: el boix

Infografia
Com beuen les plantes? CREAF
Infografia

Com beuen les plantes?